Τμ. Μετεωρολογίας: Συννεφιασμένος ο καιρός τις επόμενες μέρες

Συννεφιασμένος αναμένεται να είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τη πρόγνωση της Μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι μερικώς συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις και το απόγευμα ενδέχεται τοπικά, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά, να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα προσήνεμα μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά, το απόγευμα, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα παραμείνει μερικώς συννεφιασμένος, κυρίως από μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα ανατολικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, από μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες τη Δευτέρα δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικά μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη.

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην ατμόσφαιρα αναμένεται να παρατηρείται σκόνη.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή και τη Δευτέρα, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τρίτη αναμένεται πτώση για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.