Τι απαντά το Μαξίμου στην προ(σ)κληση Μητσοτάκη

Greek Prime Minister Alexis Tsipras attends the vote for president at the Greek parliament in Athens on February 18, 2015. Greece's parliament on February 18 elected pro-European conservative Prokopis Pavlopoulos as the country's new president, a move calculated to bolster the hard-left government in its critical EU bailout talks. AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images)

Δεν άφησε αναπάντητη το Μαξίμου την πρό(σ)κληση Μητσοτάκη για εκλογές εδώ και τώρα και του ζήτησε να πάρει θέση, αν ζητάει από την κυβέρνηση να δεχτεί τα παράλογα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ τα οποία ζητάει το ΔΝΤ για μετά τη λήξη του προγράμματος.

«Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει δύο φορές τη μέρα ότι είναι “έτοιμος”. Το κάνει είτε για να επαναβεβαιώσει τα διαπιστευτήρια υποταγής του στους θεσμούς, ότι δηλαδή ο ίδιος θα υλοποιήσει τα πάντα “και ακόμα περισσότερα”, όπως έχει δηλώσει, είτε για να πείσει τον εαυτό του», αναφέρει μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει: «Ωστόσο, αντί να ποντάρει για ακόμα μία φορά στην καταστροφή και να υπεκφεύγει, αφού ομολογεί ότι “σημασία έχει σήμερα να βρεθεί λύση”, καλό θα είναι επιτέλους να πάρει ξεκάθαρη θέση: Καλεί την κυβέρνηση να δεχθεί τα παράλογα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ που ζητά το ΔΝΤ για μετά τη λήξη του προγράμματος;».

Το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνει ότι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια διεθνών διαστάσεων αντιπαράθεση μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ με επίκεντρο το ελληνικό πρόγραμμα, «ο κ. Μητσοτάκης – όπως και οι ακραίοι των δανειστών – επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία τηρεί κατά γράμμα τόσο τους στόχους του προγράμματος, όσο και τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό» και επιπλέον, «ενώ άπαντες στο Eurogroup αναγνωρίζουν επισήμως την εξαιρετική πορεία των οικονομικών δεικτών και εσόδων, έρχεται να επαναφέρει -εξυπηρετώντας ποιόν άραγε;- τα ανυπόστατα σενάρια εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη».