Τι απάντησε ο Α. Κυπριανού για το θέμα της τροπολογίας για τις Ευρωεκλογές

Απάντηση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα της τροπολογίας για τις Ευρωεκλογές

Αυτό το θέμα δεν είναι σημερινό. Πρέπει να πω ότι επειδή υπήρξα Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών, συζητιέται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σεβόμενοι πάντοτε τις δυσκολίες τις οποίες επικαλείτο το Υπουργείο Εσωτερικών, ανεξάρτητα με το ποια ήταν η κυβέρνηση, εμείς λέγαμε ότι παρόλο που συμφωνούμε ότι θα απλοποιήσει πάρα πολύ τη διαδικασία αυτό το θέμα, δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε λόγω ακριβώς το δυσκολιών που επικαλείται το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τώρα σε αυτή την περίπτωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός οποίος υποστήριζε ανέκαθεν αυτή τη θέση, παρόλες τις δυσκολίες που το δικό τους το Υπουργείο Εσωτερικών προέταξε για να μην προχωρήσουν, είπε ότι εγώ θα υποστηρίξω αυτή την πρόταση νόμου.

Αντιλαμβάνεστε ότι εμείς δεν είχαμε επιλογή. Εφόσον συμφωνούμε με την αρχή και εφόσον το κυβερνών κόμμα στήριξε την πρόταση νόμου δίχως να λαμβάνει υπόψιν το τι λέει το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Υπουργός Εσωτερικών, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το στηρίξουμε.

Από εκεί και πέρα αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι κάτι διαφορετικό πρέπει να γίνει και είναι στο χέρι της.