ΠτΔ: Έπαινος στην Αστυνομία για καταπολέμηση του εγκλήματος

Σημαντική η εμπιστοσύνη και η συμβολή του κοινού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επαίνεσε δημόσια την Αστυνομία για το έργο της, τονίζοντας τα άμεσα επιτεύγματά της σε σοβαρές υποθέσεις και με τη συνεργασία του κοινού.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τα εγκαίνια της νέας Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε τη σημασία της εμπιστοσύνης προς την Αστυνομία, τονίζοντας ότι αυτό έχει συμβάλει στην εξιχνίαση εγκλημάτων σοβαρότατης μορφής, την επομένη του εγκλήματος και όχι σε βάθος χρόνου. Έκανε ειδική αναφορά στην συμβολή που έχει ο Θεσμός των Παρατηρητών της Γειτονιάς, ο οποίος κατά το 2012 αριθμούσε τις 4.000 σε τρείς Δήμους και Κοινότητες, ενώ σήμερα αριθμεί 105 χιλιάδες πολίτες σε 317 Δήμους και κοινότητες. Κάλεσε επίσης το κοινό να επικεντρώνεται στην προσφορά της συντριπτικής πλειοψηφίας των ευόρκων Αστυνομικών κι όχι στα ελάχιστα απαράδεκτα δείγματα για τα οποία, τόνισε, «είμαι βέβαιος ότι με την αυστηρότητα που διακρίνει τον Αρχηγό, τη διοίκηση γενικότερα της Αστυνομίας θα καταπολεμηθούν ώστε να έχουμε ένα Αστυνομικό Σώμα που να χαίρει της εμπιστοσύνης του κοινού».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα των ναρκωτικών και με αφορμή πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Αστυνομία έχει επιτυχίες, αλλά για να αντιμετωπιστεί μια καταστροφική, εγκληματική πορεία κάποιων στοιχείων, χρειάζεται τη βοήθεια του κοινού και όχι την προβολή ανυπόστατων ισχυρισμών. Επίσης κάλεσε όλους να ενημερώνουν το Αστυνομικό Σώμα, έτσι ώστε να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα και να υπάρχει και η αντίστοιχη αντιμετώπισή τους.

Σε δικό του χαιρετισμό, ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου διαβεβαίωσε ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει να γίνεται καθημερινά καλύτερη για την επίτευξη του καθολικού στόχου για μια ακόμη πιο ασφαλή και ευημερούσα κοινωνία.

Ο κ. Χρυσοστόμου τόνισε τη σημασία των σύγχρονων και λειτουργικών υποδομών ώστε τα μέλη της Αστυνομίας να επιτελούν το έργο τους με περισσότερη αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα, ταυτόχρονα με το υψηλό βαθμό αφοσίωσής τους. Πρόσθεσε επίσης ότι το νέο κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής στον τομέα της αστυνόμευσης, τόσο για τον εγχώριο πληθυσμό όσο και για τις χιλιάδες ξένους επισκέπτες που διαμένουν ή και διακινούνται καθημερινά στην ελεύθερη περιοχή της Αμμοχώστου.

Ο Αρχηγός Αστυνομίας αναφέρθηκε, παράλληλα και στους ευρύτερους στρατηγικούς στόχους για τη μεταρρύθμιση της Αστυνομίας σε σύγχρονο οργανισμό, τονίζοντας ότι το υψηλό επίπεδο δημόσιας ασφάλειας αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρο προσέλκυσης επενδύσεων και ανάπτυξης του τουρισμού, και συμβολή στην ευημερία του τόπου και στην εθνική ασφάλεια.

Στα εγκαίνια του κτιρίου απηύθυνε χαιρετισμό επίσης ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ.κ. Βασίλειος.

Το νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου προσφέρει αναβαθμισμένες δυνατότητες για την εξυπηρέτηση του κοινού και των μελών της Αστυνομίας. Σημειώνεται ότι λόγω της προσέλκυσης έως και 1,5 εκατομμυρίου τουριστών, κατά τη θερινή περίοδο, η αριθμητική δύναμη της Διεύθυνσης ενισχύεται, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται από άλλα Τμήματα και Υπηρεσίες της Αστυνομίας, όπως το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου, η Μ.Μ.Α.Δ., η ΥΚΑΝ κ.ά.