Τι αναφέρει το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατο της Νανάς Καραγιάννη

Το ιατρικό πόρισμα για το θάνατο της Νανάς Καραγιάννη παραπέμπει σε παθολογικά αίτια και σε πλήρη κατάρρευση όλων των οργάνων της. Θα χρειαστούν ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να καθοριστούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου της.

Σχεδόν όλα τα όργανα της Νανάς Καραγιάννη ήταν φοβερά επιβαρημένα εξαιτίας της προχωρημένης ανορεξίας που αντιμετώπιζε και εμφάνιζαν εικόνα κατάρρευσης σύμφωνα με την ιατροδικαστή που πραγματοποίησε σήμερα την νεκροψία-νεκροτομή της, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Η Νανά Καραγιάννη είχε νοσηλευτεί ξανά σε νοσοκομείο και επιστρέψει με εξιτήριο στο σπίτι της στην Κυψέλη.

Ο πατέρας της την αναζητούσε δύο ημέρες και δεν την έβρισκε με αποτέλεσμα να πάει από το σπίτι της όπου και την εντόπισε νεκρή. στο διαμέρισμά της, στην οδό Θήρας, στην Κυψέλη.

Η δημοσιογράφος έκανε μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ψυχογενούς ανορεξίας από την οποία έπασχε. Είχε κοινοποιήσει μέσω συνεντεύξεων το πρόβλημά της, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει κυρίως νεότερα κορίτσια και αγόρια, που στη προσπάθειά τους να αγγίξουν ορισμένα πρότυπα ομορφιάς έκαναν εξαντλητικές δίαιτες.

Σε παλιότερη συνέντευξή της, η Νανά Καραγιάννη είχε μιλήσει για τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία, σημειώνοντας: «Με τάιζαν και με έκαναν μπάνιο οι δικοί μου, ήμουν εντελώς ανήμπορη. Θυμάμαι όταν άνοιξα πρώτη φορά τα μάτια μου είδα απέναντι μου τη μητέρα και τον αδελφό μου και άρχισα να κλαίω με λυγμούς. Ήμουν σίγουρη ότι θα πεθάνω.

Ποτέ δεν πίστεψα ότι υπάρχει περίπτωση να πεθάνω από τη νευρική ανορεξία. Το ίδιο αναίσθητη έμπαινα, το ίδιο αναίσθητη έβγαινα από τα νοσοκομεία. Μπορεί να μου έλεγαν οι γιατροί “πεθαίνεις” και εγώ να έκανα χαβαλέ».