Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης απέστειλε έκθεση για τη μεταφορά Νεοκλέους στο Μέλαθρον

Ο Γεν. Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης απέστειλε  σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή  Ελέγχου την έκθεση για μεταφοράΠαναγιώτη  Νεοκλέους στο Μέλαθρον.

Αύριο η Επιτροπή Ελέγχου θα εξετάσει αύριο το θέμα της μεταφοράς του κατάδικου Παναγιώτη Νεοκλέους από τις Κεντρικές Φυλακές, όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης, στο ιατρικό κέντρο `Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ` στην Παλώδια για νοσηλεία μετά από σχετική γνωμάτευση Ιατροσυμβουλίου.

Ο Παναγιώτης Νεοκλέους μεταφέρθηκε στο Μέλαθρον στην Παλώδια στις 30/5 με οδηγίες του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως Ιωνά Νικολάου, ο οποίος, με κανονιστική διοικητική πράξη, είχε κηρύξει προηγουμένως ως φυλακή το δωμάτιο υπ` αριθμόν 302 του εν λόγω ιατρικού κέντρου.

Η συνεδρία της Επιτροπής είναι ορισμένη να αρχίσει στις 8.30 το πρωί και η συζήτηση θα διεξαχθεί επί της τελικής έκθεσης που ετοίμασε η Ελεγκτική Υπηρεσία μετά που έλαβε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Υγείας και της Διεύθυνσης των Κεντρικών Φυλακών για τους χειρισμούς τους στο θέμα.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, η Διευθύντρια του Τμήματος Φυλακών, ο Ιατρικός Λειτουργός του Τμήματος Φυλακών, ο Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και ο Πρόεδρος του Ιατροσυμβουλίου.