Τιμούν την εργατική Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι, με διάφορες εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις και επαρχίες της Κύπρου, τιμούν σήμερα την επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς, την ημέρα ορόσημο για τα δικαιώματα των εργαζομένων ανά την υφήλιο.

1η του Μάη του 1886, στο Σικάγο των ΗΠΑ, οι εργάτες ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία Haymarket με βασικό αίτημα τη μείωση των ωρών εργασίας και σύνθημα «οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο».

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς ξεκίνησαν χτες το βράδυ και συνεχίζονται σήμερα.

ΣΕΚ και ΔΕΟΚ τίμησαν χτες το βράδυ την επέτειο σε χωριστές εκδηλώσεις ενώ η ΠΕΟ διοργανώνει σήμερα το απόγευμα κοινή εκδήλωση με τ/κ συνδικάτα στη νεκρή ζώνη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, που θα χαιρετίσουν ο ΓΓ της ΠΕΟ και ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, θα ακολουθήσει πορεία προς το Λήδρα Πάλας και συνάντηση με πορεία τ/κ οργανώσεων στο γήπεδο της Τσεττίν Καγιά με ομιλίες και συναυλία.

Εξάλλου στις 12:00 το μεσημέρι η Υπουργός Εργασίας θα προβεί σε δήλωση για την Πρωτομαγιά ενώ σε μήνυμα της χτες διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα εργαστεί σκληρά και αποφασιστικά για την ανόρθωση της οικονομίας και τη διασφάλιση των θεσμών του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, της τριμερούς συνεργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και πως πρώτιστο μέλημα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων είναι η αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας και η βελτίωση της απασχόλησης, μέσω της αξιοποίησης του εργατικού δυναμικού, αλλά και η συνεχής αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων και της κοινωνίας γενικότερα.