Επίσκεψη στην Πολωνία θα πραγματοποιήσει ο Ομπάμα τον Ιούνιο

Στην Πολωνία θα μεταβεί ο Μπαράκ Ομπάμα τον Ιούνιο, στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαβουλεύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών με τους συμμάχους τους, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου την Τετάρτη.

Στη Βαρσοβία, ο Αμερικανός πρόεδρος θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις και θα συμμετάσχει με άλλους ηγέτες στον εορτασμό της Ημέρα της Ελευθερίας, που σηματοδοτεί την 25η επέτειο της απομάκρυνσης της Πολωνίας από τον κομμουνισμό, δήλωσε ο Τζέι Κάρνει.

Ο Ομπάμα θα μεταβεί κατόπιν στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο των ηγετών της Ομάδας των G7 το διήμερο 4 και 5 Ιουνίου. Η συνάντηση μετατέθηκε και θα γίνει στη βελγική πρωτεύουσα, αφότου οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν να ακυρώσουν τη σύνοδο κορυφής της G8 στο Σότσι λόγω της προσάρτησης της χερσονήσου Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Οι ηγέτες της G7 θα συζητήσουν τις κοινές οικονομικές προσπάθειες, θέματα ασφάλειας, ενώ στην ατζέντα θα υπάρξει η ανάπτυξη και το θέμα της Ουκρανίας.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στη Γαλλία για να συμμετάσχει στους εορτασμούς της 70ης επετείου της D-Day στις 6 Ιουνίου.