ΤΙΜΕ: Ο Πάπας πρόσωπο της χρονιάς

“Πρόσωπο της χρονιάς” 2013 αναδείχθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος από το αμερικανικό περιοδικό “ΤIME” επειδή άλλαξε “τον τόνο, την αντίληψη και την προσέγγιση” της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ανακοίνωσε η διευθύντρια του περιοδικού Νάνσι Γκιμπς στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

“Επειδή έσπρωξε τη μεγαλύτερη Εκκλησία του κόσμου να αντιμετωπίσει τις πιο βαθειές ανάγκες της, και επειδή αποκατέστησε τη σωστή ισορροπία ανάμεσα στην κρίση και τη συμπόνοια, ο Πάπας Φραγκίσκος είναι το πρόσωπο της χρονιάς 2013 του Time”, ανακοίνωσε η Γκιμπς.

“Σπάνια ένας νέος πρωταγωνιστής της παγκόσμιας σκηνής προκαλεί τόσο γρήγορα τόση προσοχή, τόσο μεταξύ των νέων όσο και μεταξύ των πιο ηλικιωμένων, μεταξύ των πιστών και των σκεπτικιστών, όσο ο πάπας Φραγκίσκος”, ο οποίος κατάγεται από την Αργεντινή και ανήλθε το Μάρτιο στο κορυφαίο αξίωμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

“Μέσα σε εννέα μήνες, κατάφερε να πάρει κεντρική θέση σε ουσιαστικές συζητήσεις της εποχής μας: για τον πλούτο και τη φτώχεια, την ισοδικία και τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τον εκσυγχρονισμό, την παγκοσμιοποίηση, το ρόλο της γυναίκας, τη φύση του γάμου, τους πειρασμούς της εξουσίας”, απαρίθμησε η Γκιμπς.

Ο εκπρόσωπος του Βατικανό ιερέας Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε πως ο ποντίφικας “δεν επιδιώκει τη φήμη”, αλλά “είναι ασφαλώς ευτυχής, αν το βραβείο αυτό βοηθάει να διαδοθεί το μήνυμα του Θεού”.

“Είναι μια θετική ένδειξη το γεγονός ότι ένα από τα πιο έγκυρα βραβεία των διεθνών μέσων ενημέρωσης δόθηκε σε κάποιον που ανακοινώνει στον κόσμο πνευματικές, θρησκευτικές και ηθικές αξίες και μιλάει με σθένος υπέρ της ειρήνης και της δικαιοσύνης”, πρόσθεσε ο Λομπάρντι.

Στη δεύτερη θέση ήρθε ο πρώην σύμβουλος της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) Εντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος προέβη σε αποκαλύψεις για τις πρακτικές παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών από τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να έχει σήμερα καταφύγει στη Ρωσία.

Μεταξύ των φιναλίστ ήταν επίσης η ογδοντάχρονη ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γκέι Εντιθ Ουίντσορ , ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ και ο Αμερικανός γερουσιαστής του Τέξας Τομ Κρουζ.

Το 2012, το περιοδικό “Τάιμ” είχε επιλέξει ως πρόσωπο της χρονιάς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα που είχε επανεκλεγεί για μια δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο.

Check Also

Ανησυχία στη Δύση για το «Όπλο της Αποκάλυψης» του Πούτιν την τορπίλη «Poseidon»

Ανησυχία προκαλεί στην Ευρώπη το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο της Ρωσίας που βρίσκεται στην είσοδο της Αρκτικής …

Μήνυση Τραμπ στο CNN, αξιώνει αποζημίωση 475 εκατ. δολαρίων

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε σήμερα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος …