Την Πορτογαλία θα επισκεφθεί η Μέρκελ στις 12 Νοέμβρη

Την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας αναμένεται να επισκεφθεί η Καγκελάριος Μέρκελ στις 12 Νοεμβρίου, σε μία κίνηση στήριξης του Βερολίνου στην κυβέρνηση Κοέλιο, εν μέσω έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας για τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Στην επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει η Καγκελάριος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσους Κοέλιο καθώς και με τον Πρόεδρο Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη επίσκεψη της κα. Μέρκελ στην χώρα, η οποία αναμένεται να είναι πολύ σύντομη, αφού σύμφωνα με το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων θα διαρκέσει μόλις μερικές ώρες. Την Καγκελάριο θα συνοδεύουν Γερμανοί επιχειρηματίες, οι οποίοι θα παραστούν σε οικονομικό forum με Πορτογάλους συναδέλφους τους.

Η επίσκεψη της Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί εν μέσω έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας για τα σκληρά μέτρα λιτότητας, ενώ μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα το πορτογαλικό κοινοβούλιο προχώρησε στην ψήφιση ενός προυπολογισμού, ο οποίος προβλέπει γενικευμένες αυξήσεις στη φορολογία.

Εν τω μεταξύ, οι πορτογαλικές αρχές φοβούνται ότι η Καγκελάριος δεν θα τύχει της θερμότερης δυνατής υποδοχής, αφού ήδη έχουν αρχίσει να προγραμματίζονται αρκετές διαδηλώσεις στη Λισαβόνα.

Δυνάμεις ασφαλείας θα βρίσκονται σε επιφυλακή φοβούμενοι διαμαρτυρίες παρόμοιες με αυτές που συνάντησε η κα. Μέρκελ στην Αθήνα.