Την παραίτηση Χριστοφιλοπούλου ζητά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύας Χριστοφιλοπούλου ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος με αφορμή την αποκάλυψη την επαγγελματικής σχέσης της κόρης με τον ιδιοκτήτη των εκπαιδευτηρίων Μπουγά στην Καλαμάτα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος απο το ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας για υποκλοπή θεμάτων πανελλαδικών εξετάσεων του 2009.

Η αποκάλυψη έγινε μετά την  καταγγελία απο την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Λειτουργών Ελλάδας, των επαγγελματικών  σχέσων της κόρης της κα. Χριστοφιλοπούλου με τον Φώτη Μπουγά στον οποίο έχει επιβληθεί πρόστιμο, αφού κρίθηκε ένοχος για την υποκλοπή των πανελλαδικών θεμάτων, ενώ εκκρεμεί η προσφυγή του στο ΚΥΣΔΕ.

Παράλληλα, η ΟΙΕΛΕ ζητά την παραίτηση της βουλευτού καταγγέλλοντας ότι η κόρη της κα. Χριστοφικοπούλου θα είναι διευθύντρια στο νέο ΙΕΚ που θα λειτουργήσει στον χώρο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

“Η κ. Χριστοφιλοπούλου οφείλει να παραιτηθεί από βουλευτής, αφού η αποκάλυψη αυτή δικαιώνει -όπως τονίζει και η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ- τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, ο οποίος είχε ζητήσει τον Ιούλιο του 2011 την παραίτηση της από τη θέση της υφυπουργού Παιδείας ως “ανθρώπου των Σχολαρχών”, επεσήμανε ο κ. Πετράκος.

Εν τω μεταξύ η ΟΙΕΛΕ, σε χθεσινή της ανακοίνωση, ανέφερε πως  “Η απάντηση στο ερώτημα ποιος προστάτευε τον κ. Μπουγά και επενέβη ώστε να μην εκδικαστεί μέχρι σήμερα η υπόθεση -στο ΚΥΣΔΕ- δόθηκε πρόσφατα, όταν πληροφορηθήκαμε με έκπληξη πως στον χώρο των εκπαιδευτηρίων Μπουγά θα λειτουργήσει το Ιδιωτικό ΙΕΚ “Ορίζων”. Διευθύντρια του ΙΕΚ είναι η κόρη της πρώην υφυπουργού Παιδείας.”

Η Εύα Χριστοφιλοπούλου με τη σειρά της δηλώνει ότι οι καταγγελίες αποτελούν μια άθλια προσπάθεια κατασυκοφάντησης της.