Ραγδαία αύξηση των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία

Κατά 78% έχει αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων μεταναστών που είναι εγκατεστημένοι πλέον στη Γερμανία σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας.

Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που επέλεξαν την  Γερμανία, η οικονομία της οποίας είναι ισχυρότερη  στην Ευρώπη, ανέρχεται σε 501.000, για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου του έτους που διανύουμε, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Οι πλειονότητα των μεταναστών που καταφθάνουν στην Γερμανία, προέρχεται από χώρες της Νότιας Ευρώπης, χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα, με την γερμανική στατιστική υπηρεσία να ανακοινώνει ότι 306.000 μετανάστες προέρχονται από ευρωπαϊκά κράτη.

Η αντίστοιχη αύξηση του αριθμού των Πορτογάλων και Ισπανών μεταναστών ανέρχεται σε ποσοστό 53%.

Παρά την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης της Γερμανίας κατά τους τελευταίους μήνες, φαίνεται ότι εξακολουθεί να αποτελεί χώρα προορισμού για χιλιάδες Ευρωπαίους οι οποίοι αντιμετωπίζουν εργασιακά και οικονομικά προβλήματα στις χώρες τους.

Ωστόσο, με βάση τις εκτιμήσεις αρκετών οικονομολόγων η γερμανική οικονομία θα καταφέρει να αποφύγει το είδος και το μέγεθος της ύφεσης που αντιμετωπίζουν πολλά από τα κράτη της ευρωζώνης.