Την Πέμπτη στη Βουλή η νενομισμένη διαβεβαίωση του νέου Προέδρου

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Βουλής, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Αντιπροσώπων την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα και, στη συνέχεια, θα προσφωνήσει στη Βουλή.

Πριν από τη νενομισμένη διαβεβαίωση, ενώπιον της πολιτειακής, πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας αλλά και ξένων πρέσβεων, ενδέχεται να υπάρξει ομιλία και του προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής των Αντιπροσώπων Σωκράτης Σωκράτους, πρώτα ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και μετά ο απερχόμενος επισκέπτονται το γραφείο του Προέδρου της Βουλής πριν από την ειδική συνεδρία και μετά όλοι μαζί πάνε στην Ολομέλεια.

Όταν ολοκληρωθεί η ειδική συνεδρία, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάει στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής και δέχεται τα συγχαρητήρια των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Στη συνέχεια, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάει στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου αναμένει το νέο Πρόεδρο να καταφθάσει για να του παραδώσει τα ηνία του κράτους και να αποχωρήσει από το Προεδρικό.