Την Πέμπτη ξεκαθαρίζει το θέμα των χαριστικών αποζημιώσεων

Στη συνάντηση της Πέμπτης μεταξύ των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα διαφανεί οριστικά κατά πόσον υπάρχει ελπίδα χαριστικών αποζημιώσεων των υπαλλήλων των Κυπριακών Αερογραμμών που θα πλεονάσουν, καθώς Κυβέρνηση και Διοίκηση των ΚΑ ξεκαθάρισαν εκ νέου πως δεν μπορούν να καταβάλουν χαριστικές αποζημιώσεις στο προσωπικό που θα απολυθεί.

Η σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Τάσου Μητσόπουλου της Διεύθυνσης και των συντεχνιών της συντεχνίας. Μετά το πέρας της συνεδρίας ούτε οι αρμόδιοι Υπουργοί, ούτε ο Πρόεδρος της εταιρείας Αντώνης Αντωνίου αλλά ούτε και οι εκπρόσωποι των συντεχνιών προέβησαν σε δηλώσεις.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλους, αφού σημείωσε ότι η Κύπρος χρειάζεται κρατικό αερομεταφορέα, τόνισε ότι «απαιτούνται νέες ιδέες, νέοι σχεδιασμοί και τίποτα δεν πρέπει να μείνει εκτός συζήτησης».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, «φαίνεται ότι το κράτος, η πολιτεία με τη συμπεριφορά της έχει παραπλανήσει το προσωπικό των ΚΑ καθώς φαίνεται σήμερα πως δεν υπήρχαν τα χρήματα, ούτε από πλευράς Κυβέρνησης ούτε από πλευράς της εταιρείας για να καταβληθούν χαριστικές αποζημιώσεις».

Επιρρίπτοντας ευθύνες και στην προηγούμενη Κυβέρνηση ότι «μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής» των εκλογών θα παραχωρούσε χαριστικές αποζημιώσεις, ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε την παρούσα διακυβέρνηση ότι «υποσχέθηκε αποζημιώσεις χωρίς να διευκρινίζει ποιος θα τις πληρώσει και σήμερα τους λέμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να δοθούν αυτές οι αποζημιώσεις».

Ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε ότι στη συνεδρία ξεκαθαρίστηκε από πλευράς της Κυβέρνησης ότι ουδέποτε είχαν υποσχεθεί ότι αυτές τις αποζημιώσεις θα τις καταβάλει το κράτος, ότι πάντα η προοπτική θα ήταν να τις καταβάλει η ίδια η εταιρεία.

«Αν υπήρχε τρόπος να τις καταβάλει η εταιρεία, αυτό θα ήταν από την προοπτική πώλησης κάποιων περιουσιακών στοιχείων, ενδεχομένως κάποιοι να είχαν υπερτιμήσει την αξία των περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούσε να διαθέσει η εταιρεία για να μαζέψει η εταιρεία και να πληρώσει τις αποζημιώσεις», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε πως μια από τις εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν η επιδείνωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.