Την ερχόμενη εβδομάδα το αίτημα για άρση ασυλίας της ΧΑ

Στη Βουλή έφτασαν τα έγγραφα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής θα εξετάσει τα αιτήματα την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να κάνει την εισήγησή της στην Ολομέλεια.

Ειδικότερα, οι Εφέτες – Ειδικές Ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου ζητούν την άρση ασυλίας για το σύνολο σχεδόν της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΧΑ, καθώς σύμφωνα με τις δικαστικές εξελίξεις όλοι φαίνεται να είναι υπόλογοι για ποινικά αδικήματα και το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, κάτι που όπως αναμένεται θα έχει και πολιτικό αντίκτυπο.

Σε 190 σελίδες οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου εξηγούν την υποβολή αιτήματος άρσης ασυλίας για τους βουλευτές της ΧΑ που μέχρι τώρα δεν είχαν αξιόποινη εμπλοκή στην υπόθεση. Στο έγγραφο που απέστειλαν στη Βουλή γίνεται λόγος για «ενέργειες που στοχεύουν στη διά της βίας επικράτηση των αρχών και θέσεων της οργάνωσης».

Σε ό,τι αφορά τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ο φάκελος αναμένεται να διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Εφετών, τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν με αμετάκλητο βούλευμα ποιοι και πόσοι από τους κατηγορούμενους θα καθίσουν τελικά στο εδώλιο.