Την Δευτέρα η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για το χαράτσι

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναστολής που κατέθεσε το ελληνικό Δημόσιο, της πρωτόδικης απόφασης, η οποία  έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξή του τέλους ακινήτων από την ΔΕΗ.

Το Δημόσιο ζητάει προσωρινή αναστολή της εν λόγω απόφασης, έως ότου οι αρεοπαγίτες να εκδώσουν απόφαση επί της αίτησης αναίρεσης που επίσης έχει καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών.

Εν τω μεταξύ, με την βάση την απόφαση του Πρωτοδικείου, η ΔΕΗ απειλείται με χρηματική ποινή 300 ευρώ ανά ημέρα και ανά καταναλωτή σε περίπτωση που παραβιάσει την επίμαχη πρωτόδικη απόφαση, ενώ δίνεται το δικαίωμα σε κάθε καταναλωτή να αξιώσει μεμονωμένα αποζημίωση.

Το Δημόσιο στην αίτηση αναστολής, υποστηρίζει ότι η εκτέλεση της πρωτόδικης απόφασης θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στο έννομα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου. Και αυτό γιατί θα υπάρξει απόλυτη αδυναμία να βεβαιωθεί και να εισπραχθεί το υπόλοιπο ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012, παρά το ότι λόγοι δημόσιου συμφέροντος το επιβάλλουν.