Στο μικροσκόπιο του ΔΝΤ η έκθεση της Pimco, λέει ο Τζέρι Ράις

Στο «κόσκινο» της Τρόικας βρίσκεται η έκθεση της PIMCO. Η ομάδα του επικεφαλής του ΔΝΤ Τζέρι Ράις επιβεβαίωσε ότι στις Βρυξέλλες τα αποτελέσματα της ενδιάμεσης έκθεσης, που έφτασε την περασμένη εβδομάδα,  αναλύονται εξονυχιστικά και ότι «θα είναι καθοριστικά στον προσδιορισμό της χρηματοδότησης ενός πιθανού προγράμματος».

Σχετικά με την πρόοδο των συνομιλιών μεταξύ Κύπρου και τρόικας ο κ. Ράις, δήλωσε ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται από τις αντίστοιχες έδρες, με στόχο να σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος στην κατεύθυνση ενός πιθανού προγράμματος με την Κύπρο».

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια αν θα υπάρξει απόφαση μέσα στον Δεκέμβριο για την Κύπρο ή αν θα μετατεθεί για τον Ιανουάριο. «Το Eurogroup είπε ότι τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται στα μέσα Ιανουαρίου», είπε.

Αναφέρθηκε και στη σχετική αναφορά της σημερινής ανακοίνωσης του Eurogroup, όπου σημειώνονται τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της διαγνωστικής άσκησης στο χρηματοπιστωτικό τομέα, «για τις κεφαλαιακές ανάγκες του κυπριακού χρηματοπιστωτικού τομέα».