Την αναστολή των κινητοποιήσεων στα Μέσα Μεταφοράς ζητούν οι καταστηματάρχες της Αθήνας

Έκκληση για αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάνει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας. Σε ανακοίνωση του καλεί τους εργαζομένους να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, καθώς κάτι τέτοιο αναμένεται να πλήξει περαιτέρω την ήδη μειωμένη κίνηση των καταναλωτών.

Πολλοί απο τους καταστηματάρχες της Αθήνας, βρίσκονται στα πρόθυρα να βάλουν “λουκέτο”, καθώς η οικονομική κρίση έχει μειώσει κατακόρυφα τις πωλήσεις και σε συνδυασμό με τις ολοένα αυξανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το κράτος δυσκολεύονται να κρατήσουν τα καταστήματα τους ανοιχτά.

Η γιορτινή περίοδος που διανύουμε αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να εισρεύσει “ζεστό χρήμα” στα ταμεία των καταστημάτων, καθώς, παρά το γεγονός ότι οι τσέπες των καταναλωτών είναι άδειες, η κινητικότητα αναμένεται πιο ανεβασμένη σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων των Μέσων Μεταφοράς θα επέφερε βαρύ πλήγμα στους επιχειρηματίες.

“Αντιλαμβανόμαστε το δικαίωμα των διεκδικήσεων κάθε κοινωνικής ομάδας αρκεί ο τρόπος και οι πρακτικές να μην έρχονται σε ευθεία σύγκρουση και να μην καταστρατηγούν τα δικαιώματα των άλλων.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι διανύουμε μια περίοδο κρίσιμη και ευαίσθητη για το αύριο τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων σε αυτές.

Περιοχές, όπως το κέντρο της Αθήνας πλήττονται ιδιαίτερα, καθώς καθημερινά βιώνουν μεταξύ άλλων τις συνέπειες των όποιων κινητοποιήσεων και υποφέρουν από αυτές, γι’ αυτό θεωρούμε δίκαιο και σωστό και απευθύνουμε έκκληση στους εργαζόμενους των μέσων μαζικής μεταφοράς να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, εν μέσω της εορταστικής περιόδου, σε ένδειξη αλληλεγγύης τουλάχιστον στους συναδέλφους τους στον ιδιωτικό τομέα”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.