Την ανάγκασαν να γίνει πόρνη και ακολούθως έγινε νύφη του Ισλαμικού Κράτους

Μ’ ένα μήνυμά του στο Twitter o Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την Κυριακή τις ευρωπαϊκές χώρες να δεχθούν πίσω στα εδάφη τους τους υπηκόους τους-μέλη του ISIS που αιχμαλωτίστηκαν στη Συρία και να τους καθίσουν στο εδώλιο.

Ορισμένοι, ωστόσο, έχουν ήδη επιστρέψει, όπως η Ντέρια Ε, που συνελήφθη από τις γερμανικές Αρχές και μίλησε στην εφημερίδα Bild για τις εμπειρίες της.

Από πολύ μικρή ηλικία η 26χρονη σήμερα γυναίκα είχε προβλήματα στο σχολείο και στο πατρικό της και έμπλεξε πολύ νωρίς με κακές παρέες. Τα έφτιαξε μ’ ένα από τα ηγετικά στελέχη της συμμορίας μοτοσικλετιστών “Hells Angels”, αλλά εκείνος την υποχρέωνε να πουλάει το κορμί της.

Βυθισμένη σ’ ένα πέλαγος δυστυχίας η Ντέρια αναζητούσε απεγνωσμένα διέξοδο και μέσω Facebook, γνώρισε έναν Γερμανό τζιχαντιστή απ’ το Λεβερκούζεν, ονόματι Μάριο Σ, που άρχισε να της αφηγείται για τη ζωή του στη Συρία. Τον ρώτησε αν είναι παντρεμένος, κι όταν της είπε «Όχι», του απάντησε: «Οκ, ας παντρευτούμε».

Δύο μήνες αργότερα η Ντέρια έφθασε στην Τουρκία και από εκεί πέρασε κρυφά στη Συρία. «Όταν πρωτόδα τον Μάριο με στρατιωτική στολή, όπλο και γενειάδα ήταν ωραίος», λέει.

Κι έτσι εντάχθηκε σε μια εξτρεμιστική οργάνωση που σκορπούσε τον τρόμο, τον θάνατο και την καταστροφή στη γύρω περιοχή.

«Πέρασα την πρώτη μου νύχτα με τον άνδρα μου σε έναν θάλαμο βασανιστηρίων»

Ήταν μια απόφαση που έμελλε να σημαδέψει τη ζωή της, όπως διαπίστωσε από την πρώτη κιόλας νύχτα με τον τζιχαντιστή σύντροφό της. «Μας πήγαν σ’ έναν πρώην θάλαμο βασανιστηρίων, από τα ταβάνια κρέμονταν αλυσίδες, υπήρχαν ακόμη αίματα στους τοίχους, ήταν πολύ ανατριχιαστικό», θυμάται.

Στις περιοχές που ήλεγχε το «Ισλαμικό Κράτος» η Ντέρια ήταν υποχρεωμένη να φορά μια μαύρη μπούρκα, να κυκλοφορεί πλήρως καλυμμένη στους δρόμους. «Δεν διακρίνεται τίποτε από κάτω, ούτε τα Καλάσνικοφ», λέει γελώντας. «Εγώ όμως στην πραγματικότητα δεν τα ήθελα όλα αυτά, ήθελα να βοηθήσω τα παιδιά στη Συρία».

Αλλά αντί να κάνει πράξη το όνειρό της βρέθηκε να ακολουθεί τον Μάριο Σ. από τη μια πόλη στην άλλη στη βόρεια Συρία. Το 2014 βρέθηκαν στη Ράκα, όπου ο σύντροφός της της ανακοίνωσε τη δημιουργία του «χαλιφάτου». «Στην αρχή σκέφτηκα ότι είναι κάτι κακό. Εκείνος μου είπε, όμως, ότι αντίθετα είναι καλό. Θέλησα τότε να πυροβολήσω κι εγώ στον αέρα, ήμουν η μοναδική γυναίκα ανάμεσα στους άνδρες που πανηγύριζαν».

Το ζευγάρι μετακόμισε στο Ιράκ, όπου η Ντέρια γέννησε το γιο τους το 2015. Αλλά άρχισαν κι οι καβγάδες, που έγιναν με την πάροδο του χρόνου συχνότεροι και εντονότεροι σε βαθμό που η γυναίκα πήρε την απόφαση να χωρίσει. Ο Μάριο προσπάθησε να τη μεταπείσει, αλλά ο «δικαστής» του ISIS τη δικαίωσε. Πολύ γρήγορα άρχισε να δέχεται προτάσεις για γάμο από άλλους επίδοξους μνηστήρες, μεταξύ των οποίων κι ο διαβόητος Γερμανός τζιχαντιστής Ντένις Κούσπερτ -ένας πρώην ράπερ γνωστός στην πατρίδα του ως Deso Dogg-. «Μας επισκεπτόταν παλαιότερα συχνά, πολύ συμπαθητικός άνθρωπος», λέει η Ντέρια.

Παρόλα αυτά δεν θέλησε να τον παντρευτεί. Κι όταν εκείνος έφυγε για τη Μοσούλη η Ντέρια δέχθηκε την πρόταση μιας φίλης της, που ήταν παντρεμένη μ’ έναν Βέλγο τζιχαντιστή, να γίνει η δεύτερη γυναίκα του. Έτσι επέστρεψε στη Συρία και παντρεύτηκε τον Αμπού Σαλαχουντίν, έναν από τους διοικητές της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Ωραία ήταν, όσο κι αν ακούγεται αδιανόητο. Τα βράδια καθόταν στο τραπέζι στη μέση με μια γυναίκα αριστερά, την άλλη δεξιά και στη μέση τα παιδιά». Αλλά η «ευτυχία» της δεν κράτησε πολύ. Ο Σαλαχουντίν τραυματίστηκε σε μια επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους και δύο μήνες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. «Τι ατυχία που έχω με τους άνδρες», λέει η Ντέρια γελώντας. «Όλοι μου πεθαίνουν στα χέρια»…

Τελικά η Ντέρια γύρισε στον πρώτο άνδρα της, τον Μάριο Σ. στο Ιράκ ειδάλλως θα την έστελναν σε «ίδρυμα» για γυναίκες. Ο Μάριο ήταν εκπαιδευτής σ’ ένα στρατόπεδο, δίδασκε την τέχνη του πολέμου στους νέους εξτρεμιστές μαχητές της οργάνωσης. Αυτός της έμαθε να χειρίζεται όπλα. «Βάζαμε στόχο μπουκάλια, πυροβολούσαμε με πιστόλια, καλάσνικοφ και Μ16. Σκοπεύω καλά γιατί έχω μακριά χέρια», λέει γελώντας.

Της έδωσαν και μια ζώνη με εκρηκτικά. «Ως γυναίκα τη χρειάζεσαι όταν είσαι μόνη στο σπίτι», λέει. «Αν μπουκάρουν δέκα άνδρες και θέλουν να με βιάσουν και να με σκοτώσουν, τα πυροδοτώ και σκοτώνομαι γιατί ούτως ή άλλως θα πέθαινα».

Ήλθε όμως η στιγμή που η Ντέρια μετάνιωσε για την πορεία που είχε πάρει η ζωή της και αποφάσισε να γυρίσει πίσω στη Γερμανία. Τον περασμένο Νοέμβριο συνελήφθη ενώ περπατούσε σε δρόμο του Μπόχουμ με εντολές της ομοσπονδιακής εισαγγελίας ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.