Ιχθύες: Το ζώδιο του μήνα – Μηνιαία πρόβλεψη

Ιχθύες: Το ζώδιο του μήνα – Μηνιαία πρόβλεψη

Το ζώδιο των Ιχθύων

Ο Ιχθύς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου) είναι ένα μεταβλητό ζώδιο του Νερού με κυβερνήτη πλανήτη τον Ποσειδώνα. Φυτό του είναι η πασχαλιά (από το χρώμα που έχουν ορισμένες θάλασσες),και ο πολύτιμος λίθος του είναι η ακουαμαρίνα. Τα μαργαριτάρια και οι φεγγαρόπετρες είναι επίσης πολύτιμοι λίθοι που συνδέονται με το ζώδιο αυτό.

Αγαπημένα χρώματά του είναι τα χρώματα του νερού και των ψαριών, είναι το πράσινο και το ασημί.

Στη Δύση, ο αστερισμός θεωρείται ότι αποτελείται από δύο ψάρια, που ενώνονται με μια αλυσίδα. Κολυμπούν στην περιοχή του ουρανού που ονομάζεται Θάλασσα.

Οι Ιχθύες ταιριάζουν πολύ με τους Αιγόκερους, τους Καρκίνους και τους Σκορπιούς.

Οι άνθρωποι που γεννιούνται στο ζώδιο των Ιχθύων έχουν διαίσθηση και ευαισθησία. Τους αρέσει πολύ το υγρό στοιχείο, έχουν τάσεις έντονου συναισθηματισμού και πολλές φορές παρασύρονται από τα συναισθήματά τους. Μερικές φορές δεν έχουν θέληση και είναι αναποφάσιστοι, και θα πρέπει να προσπαθήσουν αρκετά για να εξουδετερώσουν αυτή τους την τάση. Είναι ονειροπόλοι και πολύ δημιουργικοί. αυτές τους οι ιδιότητες μπορούν να τους κάνουν μεγάλους ποιητές, μουσικούς, συνθέτες, συγγραφείς, οραματιστές, θεραπευτές, προφήτες και δασκάλους. Είναι εκπληκτικοί ηθοποιοί!

Γενικά

Ο «σούπερ» Ποσειδώνας που κυκλοφορεί αυτόν τον μήνα στους ουρανούς, μπορεί να είναι πρόβλημα για άλλους, όχι όμως και για σένα, αφού τον… παίζεις στα δάκτυλα! Θα έχεις μάλιστα τη δυνατότητα να δείξεις στους άλλους αυτό που θέλουν να δουν, κερδίζοντας κατά κράτος τις εντυπώσεις και τους όποιους ανταγωνιστές σου!

Το τέλειο βέβαια θα ήταν, πέρα από το ταλέντο σου στην «απόκρυψη και παραλλαγή», να αναδείξεις και το καλλιτεχνικό σου ή την ικανότητά σου να εμψυχώνεις και να «ανασταίνεις» άτομα που βρίσκονται σε δεινή θέση.

Έτσι κι αλλιώ,ς αυτός είναι ένας από τους βασικούς ρόλους σου επάνω σε αυτόν τον πλανήτη κι ας είσαι σε λάθος μέρος…

Επιπλέον, ο ανάδρομος Ερμής (μετά τις 6/3) θα σε βοηθήσει να κάνεις μια γενική ανασκόπηση των πεπραγμένων σου.

Παράλληλα, τον Φεβρουάριο, η Αφροδίτη στον Αιγόκερω θα σου φέρει μια νέα φιλία-γνωριμία, ικανή να σου προσφέρει όλα εκείνα που μέχρι σήμερα ζητούσες και δεν είχες. Μπορεί, ωστόσο, την ίδια στιγμή να τερματιστεί και μια τρέχουσα φιλία σου.

Στην συνέχεια, το πέρασμά της στον Υδροχόο λειτουργεί θετικά ως προς τις κρυφές βοήθειες που θα σε «ξελασπώσουν» αλλά και ως προς την αποκατάσταση της υγείας σου, στην περίπτωση που σε απασχολεί κάτι.

Κατά τα άλλα, με τον Άρη στον Ταύρο σε συμφέρει να προσανατολιστείς σε πιο εσωστρεφείς δράσεις (διάβασμα, μελέτες κλπ), αφού στις εξωτερικές θα υπάρξουν εντάσεις και συγκρούσεις, ιδιαίτερα μετά τις αρχές Μαρτίου.

Οικονομικά

Το πέρασμα του Χείρωνα στον Κριό ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στα περιουσιακά σου και μέσα στην ερχόμενη επταετία είναι πιθανό να αποκτήσεις ένα ακόμη… κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου αλλά και να ρυθμίσεις τυχόν εκκρεμότητες.

Επιπλέον, σε αυτόν τον μήνα μπορείς να εξασφαλίσεις μια άδεια μετ’ αποδοχών αλλά και να αξιοποιήσεις τις «άνωθεν» βοήθειες από ισχυρά πρόσωπα και την… καλή σου τύχη!

Ερωτικά

Κατ’ αρχάς η Πανσέληνος θα ενεργοποιήσει τις τάσεις φυγής σου και γενικότερα τις πιο «φευγαλέες» αναζητήσεις σου με συνέπεια να επιλέξεις πρόσωπα και καταστάσεις που έχουν κάτι «μαγικό» για σένα, κι ας είναι ένα ψέμα.

Ανάλογες είναι και οι τάσεις που γεννά η Νέα Σελήνη, οπότε όλος ο μήνας θα πάει κάπως έτσι, μεταξύ, δηλαδή, ρομαντζάδας, εξιδανικευμένων καταστάσεων και «αμφιλεγόμενων» επιλογών, που θα γίνουν ακόμη πιο χειροπιαστές αν… πιείς κάτι παραπάνω! Εδώ φυσικά συμπεριλαμβάνονται και φαινόμενα «απιστίας» και βάζω τα εισαγωγικά γιατί για σένα η έννοια δεν έχει την ίδια σημασία που δίνουν οι άλλοι, αφού ξεχνιέται αμέσως μόλις γίνει…