Τζανίνο: Το πλαστό βιογραφικό οδήγησε στην παραίτησή του

Εξαιτίας της αποκάλυψης του πλαστού βιογραφικού σημειώματός του παραιτήθηκε ο επικεφαλής του κινήματος “Πράξε για να σταματήσει η παρακμή” (FID) Οσκαρ Τζανίνο.

Ο Τζανίνο που είναι οικονομολόγος, δεν έχει πάρει μάστερ από Πανεπιστήμιο Μπουθ του Σικάγο όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, όπως αποκάλυψε ο Λουίτζι Τζινγκάλες, στέλεχος και ο ίδιος του φιλελεύθερου κινήματος που μάχεται κατά της άδικης φορολόγησης του ιταλικού λαού.

Ο «sui generis» επικεφαλής παρότι δήλωσε άμεσα ότι δεν έχει αποκτήσει μάστερ από το εν λόγω πανεπιστήμιο επισημαίνοντας πως η πληροφορία αναφέρεται κατά λάθος στην ιστοσελίδα Wikipedia, η αναστάτωση που προκλήθηκε ήταν αρκετή για να ανακοινώσει την παραίτησή του.

Αφού λοιπόν ζήτησε συγγνώμη από τους ψηφοφόρους ομολογώντας το σοβαρό του λάθος κι εξηγώντας ότι φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Μπουθ του Σικάγο την δεκαετία του 1990 παρακολουθώντας μαθήματα οικονομικής ορολογίας στα αγγλικά, τελικά αποχώρησε από την προεδρία του κινήματος, παραμένοντας ωστόσο υποψήφιος για την πρωθυπουργία.

Την θέση του πρόκειται να αναλάβει η Σίλβια Ενρίκο, μία εκ των ιδρυτικών στελεχών του κινήματος.