Τεταμένο κλίμα σε συγκέντρωση σχολικών φυλάκων

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συγκέντρωση σχολικών φυλάκων. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν τη Βασ. Σοφίας, ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν.

Αρχικά υπήρξαν σπρωξίματα και αντεγκλήσεις ωστόσο στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν. Γύρως στις 11:30 αποχώρησαν και συνοδεία ΜΑΤ πορεύονται προς το υπουργείο Οικονομικών σε ένδειξη συμπαράστασης στις καθαρίστριες που συνεχίζουν την καθιστική τους διαμαρτυρία.

Γύρο στις 11:30 αποχώρησαν και συνοδεία ΜΑΤ πορεύονται προς το υπουργείο Οικονομικών σε ένδειξη συμπαράστασης στις καθαρίστριες που συνεχίζουν την καθιστική τους διαμαρτυρία.
Οι σχολικοί φύλακες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς δεν έχουν ενημέρωση για το εργασιακό τους μέλλον στο πλαίσιο της κινητικότητας.

«Ακόμη κι αυτήν την ύστατη ώρα, άνθρωποι του περιβάλλοντος του υπουργού (καθώς ο ίδιος δεν αντέχει φυσικά σε καμιά συνάντηση μαζί μας) επιβεβαιώνουν, ότι καμία περαιτέρω πρόβλεψη δεν υπάρχει, κανένας άλλος δε θα υποδεχτεί πρώην σχολικούς φύλακες, αντίθετα με κάποιες υποσχέσεις για υπουργεία Πολιτισμού-Δικαιοσύνης-Εσωτερικών κ.ά», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.