Τελική αγόρευση της υπεράσπισης Κρασοπούλη: Φάνος όπως λέμε Λαϊκή

Αθώος στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει της συνωμοσίας για φόνο και του φόνου εκ προμελέτης δήλωσε στο δικαστήριο πως είναι ο πελάτης του Τάσος Κρασοπούλη, στην τελική αγόρευση ο  συνήγορος υπεράσπισης Μάριος Γεωργίου κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος “Δίας” και της τηλεόρασης “Σίγμα” Άντη Χατζηκωστή.

Όπως είπε, η μόνη μαρτυρία που υπάρχει εναντίον του πελάτη του είναι αυτή του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χατζηγεωργίου, η οποία όπως είπε, “μοιάζει με το οικοδόμημα της Λαϊκής Τράπεζας”. “Δηλαδή, είπε, “είναι φανταχτερή απ’ έξω και κενού περιεχομένου από μέσα”.

Αρχικά, ο κ. Γεωργίου κατέθεσε γραπτώς 179 σελίδες αγόρευση και στη συνέχεια ανέφερε στο δικαστήριο πως στόχος της αγόρευσής του είναι να μοιραστεί τον προβληματισμό του για κάποιες πτυχές της υπόθεσης.

Παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον Άντη”

Πρόσθεσε ακόμα πως η μαρτυρία του Φάνου Χατζηγεωργίου “λάμβανε ρευστότητα από το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων”, αναφέροντας ότι σε δύο σημεία της κατάθεσής του ο Φάνος παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον Άντη Χατζηκωστή.

“Αυτό που πρέπει να προβληματίσει το δικαστήριο”, είπε ο κ. Γεωργίου, “είναι ότι έχει να κάνει με έναν μάρτυρα, που πρωτίστως η προσπάθειά του ήταν να κρύψει το δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο στο έγκλημα και ακολούθως να συσκοτίσει, αλλάζοντας ρόλους άλλων προσώπων”.

Ο δικηγόρος του Κρασοπούλη είπε στο δικαστήριο πως η ταπεινή του εισήγηση είναι ότι ο δολοφόνος του Άντη Χατζηκωστή είναι ο Φάνος Χατζηγεωργίου, ο οποίος όπως είπε, “σκότωσε το θύμα του κρυμμένος πίσω από τα δέντρα, χωρίς να γίνει αντιληπτός, χωρίς το θύμα να προλάβει να αντιδράσει και χωρίς να έχει οποιανδήποτε ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή να αντισταθεί”.

“Της χειρότερης υποστάθμης άνθρωποι”

“Τέτοιας φύσης άνθρωποι είναι της χειρότερης υποστάθμης και που δεν έχουν κανένα δισταγμό να αναμίξουν το ψέμα με την αλήθεια εάν αυτό θα του αποφέρει όφελος. Ο Θεοφάνης Χατζηγεωργίου είναι με δική του παραδοχή ο εκτελεστής του Άντη Χατζηκωστή”, πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας στο δικαστήριο πως το ότι ο Φάνος ήταν ο εκτελεστής του θύματος, το είπε ρητά ο ίδιος στην κατάθεσή του, με τον εξής ξεκάθαρο τρόπο, σε ερώτηση, για το πότε άρχισε να τον βασανίζει η συνείδηση του.

Η υπεράσπιση Κρασοπούλη αναφέρθηκε στα πρακτικά και διάβασε επί λέξει τι κατέθεσε ο Φάνος Χατζηγεωργίου: “Κατάλαβα πως ο άνθρωπος βοηθούσε τζιαί κατάλαβα ότι ήμουν τέλεια άχρηστος που επήα τζιαί έκαμα έτσι πράμα, ήμουν τέλεια άχρηστος να πάω να παίξω έτσι άνθρωπο, τέλεια, αυτό ένιωσα έτσι τον εαυτό μου που την πρώτη στιγμή».

“Γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια. Είναι επίσης γνωστή αρχή ότι, οτιδήποτε υπάρχει σε ένα πρακτικό ποινικής υπόθεσης αυτό θα πρέπει πάντα να ερμηνεύεται υπέρ του κατηγορούμενου ή με τον ευνοϊκότερο τρόπο για έναν κατηγορούμενο. Σας καλώ να προβληματιστείτε ιδιαίτερα με αυτή την παραδοχή του Θεοφάνη Χατζηγεωργίου. Σας καλώ να το δουλέψετε στο μυαλό σας και να απαντήσετε ξεκάθαρα στο ερώτημα κατά πόσον αυτή δεν είναι μια ευθεία και ειλικρινής παραδοχή ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος του Άντη Χατζηκωστή”, είπε ο κ. Γεωργίου.

“Συνειδητός ψεύτης”

Επίσης, πρόσθεσε πως “δεν χωρεί άλλη εξήγηση, είναι η εισήγηση μας και από τις σελίδες των πρακτικών και την αντεξέταση που προηγήθηκε, είναι φανερό ότι όταν του ετίθετο κατευθείαν η θέση ότι ήταν αυτός ο εκτελεστής του θύματος, ο Θεοφάνης Χατζηγεωργίου ως συνειδητός ψεύτης και επικεντρωμένος στην ανάγκη να μην παραδεχθεί το σημείο αυτό, απαντούσε δείχνοντας ως εκτελεστή τον 4ο κατηγορούμενο. Μόλις όμως άλλαξε το θέμα και πήγε σε θέμα τύψεων συνείδησης πρέπει να χαλάρωσε το άγχος του, για το θέμα του ποιος ήταν ο εκτελεστής και του ξέφυγε αυτή η απάντηση, που υποδηλώνει με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτός είναι ο εκτελεστής του Άντη Χατζηκωστή”.

Επίσης, η υπεράσπιση Κρασοπούλη ανέφερε πως δεν είναι το μόνο σημείο που το πρακτικό δείχνει ότι ο Θεοφάνης Χατζηγεωργίου είναι ο δολοφόνος του Άντη Χατζηκωστή. “Το κερασάκι στην τούρτα βρίσκεται και πάλι στην μαρτυρία του Θεοφάνη Χατζηγεωργίου, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται ότι αυτός ήταν ο εκτελεστής του Άντη Χατζηκωστή.

“Παραδοχή του  Χατζηγεωργίου ότι αυτός είναι ο δολοφόνος “

 

Πρόκειται για ακόμη ένα γλωσσικό ολίσθημα του Θεοφάνη Χατζηγεωργίου, που βρίσκεται στα πρακτικά και έχει ως εξής: `Εβκήκα έτσι που τον πεζόδρομο, τζιαί την ώρα που εβκήκα που τον πεζόδρομο δίκλησα πίσω τζιαί είδα την`”, είπε ο κ. Γεωργίου.
Ο Μάριος Γεωργίου εισηγήθηκε στο δικαστήριο ότι ο μόνος που βγήκε από τον πεζόδρομο ήταν ο εκτελεστής του Άντη Χατζηκωστή, που ήταν ο μόνος που μπήκε στο πεζόδρομο, διότι είναι κοινή λογική ότι για να βγεις από κάπου, πρέπει πρώτα να μπεις.

“Συνεπώς, είπε, “έχουμε και εδώ μια παραδοχή του Θεοφάνη Χατζηγεωργίου ότι αυτός είναι ο δολοφόνος του Άντη Χατζηκωστή. Αυτό το απόσπασμα από την ένορκη μαρτυρία του έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την υπόλοιπη εκδοχή του ότι αυτός ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας και βρισκόταν στο άδειο οικόπεδο δίπλα από την οικία του Andrew Brear στην οδό Βασίλη Μιχαηλίδη”.

Σε άλλο σημείο της τελικής αγόρευσης του, ο κ. Γεωργίου ανέφερε πως με βάση το μαρτυρικό υλικό καταρρίφθηκε και η μαρτυρία του Χατζηγεωργίου για τη συνάντηση με τον Τάσο Κρασοπούλη, στην οικία του τελευταίου.

“Η βάση για την κατηγορία του 2ου κατηγορούμενου είναι η υποτιθέμενη συνάντηση στο σπίτι του και στο κέντρο “Ταμασιάνα”, κατά την οποία συμφωνήθηκε όπως υπάρχει ο ισχυρισμός και ανατέθηκε η δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή στον Φάνο

Χατζηγεωργίου και στον Ανδρέα Γρηγορίου. Επισημαίνουμε επιγραμματικά ότι από το σύνολο της μαρτυρίας προκύπτει ότι ουδέποτε έγινε τέτοια συνάντηση. Αυτό κατά την ταπεινή μας εισήγηση πρέπει να οδηγήσει το δικαστήριο σας στο να απαλλάξει τον κατηγορούμενο 2 από όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει”, συμπλήρωσε.

“Αξιόπιστη μαρτυρία Χατζηγεωργίου”

Επιπλέον, ανέφερε “υπάρχει και σωρεία άλλων λόγων που καθιστούν την μαρτυρία του Θεοφάνη Χατζηγεωργίου αναξιόπιστη” και πως ο ίδιος είναι ο εκτελεστής του θύματος.
Για τον Κούλλη Κοσιάρη και τον Κώστα Προεστό, ο κ. Γεωργίου υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ήταν μέλη της συνομωσίας και συγκεκριμένα είπε πως ο Κοσιάρης είναι ξάδερφος του Χατζηγεωργίου και δεν θα ήθελε ποτέ να τον εμπλέξει, ενώ ο Προεστός τη νύχτα του φόνου ήταν εξαφανισμένος.

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη, για να συνεχιστεί αύριο στις 09:00, με την ολοκλήρωση της τελικής αγόρευσης του Μάριου Γεωργίου.