Τελικά πόσο επικίνδυνο είναι να πίνουμε καφέ με άδειο στομάχι;

Καφές! Ένα όνομα χίλιες σημασίες και αυτό γιατί είναι από τα ροφήματα, που μετρούν εκατομμύρια λάτρεις σε όλον τον πλανήτη. Υπάρχουν αμέτρητα είδη καφέ και ποικιλίες, που καλύπτουν όλα τα γούστα, ενώ αποτελεί το μαγικό πρωινό «ρόφημα» για τους περισσότερους. Κάπως έτσι, είναι σημαντικό να μάθουμε τι παθαίνει το στομάχι μας, αν πιούμε καφέ το πρωί εντελώς νηστικοί.
Αρχικά, η HealthLine (έγκυρος ιστοτόπος σχετικά με θέματα υγείας και διατροφής) υποστηρίζει ότι το να ξεκινάει κάποιος τη μέρα του πίνοντας καφέ δεν είναι κακό σε καμία περίπτωση! Όπως φαίνεται ο καφές μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σου και να ξυπνήσει το μυαλό σου και αν δεν προσθέτεις γάλα και ζάχαρη μπορεί να σε βοηθήσει και στην απώλεια βάρους. Ακόμη, μπορεί να σε προστατέψει από διαβήτη, αλλά και από Αλτσχάιμερ! Ωστόσο, πολλά ακούγονται και για την κατανάλωση καφέ με άδειο στομάχι και για το πόσο επιβλαβές μπορεί να είναι και μάλλον δεν φαίνεται να ευσταθεί και τόσο τελικά. Όπως υποστηρίζει, το άρθρο, υπάρχει μικρή σύνδεση επιστημονικά μεταξύ του καφέ και των προβλημάτων του πεπτικού συστήματος – ανεξάρτητα από το αν το πίνει κάποιος με άδειο στομάχι ή όχι. Ουσιαστικά, υποστηρίζεται ότι η κατανάλωση καφέ είτε με άδειο στομάχι είτε με γεμάτο προκαλεί τα ίδια συμπτώματα. Δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις, ότι με άδειο στομάχι η κατανάλωση καφέ προκαλεί άλλα προβλήματα.

Τέλος, φαίνεται πως μικρό ποσοστό ατόμων είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στον καφέ και αντιμετωπίζει τακτικά καούρα, εμετό ή δυσπεψία, η συχνότητα και η σοβαρότητα αυτών των συμπτωμάτων παραμένουν σταθερές ανεξάρτητα από το εάν το πίνουν με άδειο στομάχι ή με τροφή. Βέβαια, επειδή ο κάθε άθρωπος είναι ξεχωριστός οφείλει να δει τι του ταιριάζει περισσότερο και να «ακούσει» το σώμα του και αν το κρίνει απαραίτητο να απευθυνθεί σε διατροφολόγο.