Ολοκληρώνεται η ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων

Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και από χθες οι ανακριτές της υπόθεσης εργάζονταν στην υπόθεση για ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων της συσκευής του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα είχε εξασφαλίσει η Αστυνομία πριν λίγες μέρες και πιθανότατα μέχρι σήμερα αναμένεται να έχει όλες τις απαντήσεις, αφού συγκρίνει, στο πλαίσιο των εξετάσεων που διεξάγει, με τα όσα ανέφερε στην κατάθεση του στους ανακριτές ο Δήμαρχος Πάφου.

Επεσήμανε ωστόσο, πως μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο με την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων της συσκευής του Δημάρχου Πάφου.

Η Αστυνομία είπε, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Νομική Υπηρεσία . Με την ολοκλήρωση των ευρημάτων, είπε, οι ανακριτές της υπόθεσης θα ενημερώσουν την Νομική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τους ανακριτές της υπόθεσης των απειλητικών μηνυμάτων ο στόχος είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αποκλίσεις από τα όσα κατέθεσε ο κ. Βέργας την περασμένη Παρασκευή.

Το κλιμάκιο του ΤΑΕ Πάφου εξετάζει κατά πόσο το βράδυ που στάλθηκαν τα απειλητικά μηνύματα ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας συνομίλησε με την υπάλληλο του Δ. Πάφου Μαρία Σολομωνίδου και κυρίως αν αυτό έγινε την ίδια περίπου χρονική περίοδο της αποστολής των απειλητικών μηνυμάτων στην αναπληρώτρια Δημοτικό μηχανικό του Δ. Πάφου Ανδρούλα Ευθυμίου, στον δημοτικό σύμβουλο Φαίδωνα Φαίδωνος, στον δημοσιογράφο Κώστα Νάνο αλλά και στον ίδιο όπως κατήγγειλε ο Σ. Βέργας την επόμενη δηλαδή στις 29 Σεπτεμβρίου.

Στην κατάθεσή του ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε πως δεν μπορούσε να θυμηθεί ποιες ακριβώς ώρες είχε συνομιλήσει με την συνεργάτιδα του ενώ ανέφερε πως βρισκόταν στο Δημοτικό Μέγαρο όταν έλαβε το δικό του απειλητικό μήνυμα.

Στο μεταξύ σε σχέση με τις καταγγελίες για την συναυλία Σάκη Ρουβά που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Πάφο, κλιμάκιο του Αρχηγείου αρχίζει από σήμερα διερεύνηση των καταγγελιών , σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Ο Δήμαρχος Πάφου είπε πως αν και ο Δήμος Πάφου δεν είχε καταβάλει χρήματα για την διοργάνωση της συναυλίας από το γραφείο του συζύγου της Σολομωνίδου ο ίδιος συνέβαλε στην προσπάθεια εξεύρεσης χορηγών για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με την καταγγελία στην Ελεγκτική Υπηρεσία από τον Δημοτικό Σύμβουλο της ΕΔΕΚ Βάσο Δημητρίου ενώ η συναυλία έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό και μέρος των εσόδων θα δίδονταν προς ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δ. Πάφου αυτό δεν έγινε αλλά γίνονταν καταθέσεις μεγάλων ποσών από χορηγίες σε λογαριασμό της κ. Σολομωνίδου.

Στο μεταξύ, χθες, με οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας παραλήφθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής της κ. Σολομωνίδου από τον Δημοτικό Γραμματέα του Δ. Πάφου Θέμη Φιλιππίδη ο οποίος ανέλαβε την φύλαξη του προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε επέμβαση στα δεδομένα που φυλάσσονταν αυτό.

Η Μαρία Σολομωνίδου ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου έχει λάβει αναγκαστική άδεια για περίοδο 10 ημερών από την εργασία της στην Πολιτιστική υπηρεσία του Δ. Πάφου ωστόσο η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν θεωρεί ικανοποιητική την απόφαση αυτή και έχει ζητήσει όπως τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να εξεταστούν οι εις σε βάρος της καταγγελίες.