Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Στο κύριο της θέμα με τίτλο “Κεραυνοί του Προέδρου της Επιτροπής Σιτηρών”, γράφει ότι το ΔΣ της Επιτροπής Σιτηρών προειδοποιεί για τον κίνδυνο να κλείσει ο Οργανισμός αν δεν ληφθούν αποφάσεις για την άμεση και πλήρη αναδιάρθρωσή του, με τους παχυλούς μισθούς να φαίνεται να αποτελούν την γάγγραινα του Οργανισμού. Αλλού, γράφει ότι κλείνει μέχρι το τέλος του 2014 το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου με τα δύο μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να συμφωνούν στην αναγκαιότητα αύξησης του εκλογικού νόμου. Αλλού, γράφει για κοινή επιστολή των Κύπριων Ευρωβουλευτών για τις τουρκικές προκλήσεις.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Ο Πρόεδρος ακύρωσε τροποποίηση του Ιωνά”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη ανατρέπει κίνηση του Υπουργού Δικαιοσύνης να ελέγχει ο ίδιος τις αποσπάσεις αστυνομικών στην Κυπριακή Υπηρεσία Πληροφοριών. Αλλού, γράφει ότι τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα αποκάλυψαν κενά στην κατάθεση που έδωσε για το θέμα της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι υπάλληλος του ΚΟΑ έκανε 55 ταξίδια στο εξωτερικό σε 2 χρόνια.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Μαύρα σύννεφα στον τουρισμό”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία αναμένεται μείωση των Ρώσων τουριστών κατά 15-20%, με τον ΚΟΤ να εκτιμά ότι η μείωση αυτή οφείλεται στην γενικότερη μείωση του εξερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία που το 2015 υπολογίζεται μεταξύ 40-50%. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος σε 50 στρατόπεδα θέτει σύντομα σε λειτουργία το Υπουργείο Υγείας με τη συνεργασία της ΕΦ. Αλλού, γράφει ότι κωλυσιεργούν οι Τούρκοι για εκταφές αγνοουμένων.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “’Κρέμασε’ βιοτέχνες ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας”, γράφει ότι όσοι αναμένουν επιστροφή του ΦΠΑ θα πρέπει να διευθετήσουν τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους με διαφορετικό τρόπο καθώς η καταβολή των οφειλομένων πιθανότατα να γίνει αρχές Ιανουαρίου. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι “ο Υπουργός Εσωτερικών βάζει φρένο στις προσπάθειες του Δήμου Λάρνακας για άμεση προώθηση της μεγάλης επένδυσης στις φοινικούδες με την ανέγερση υπερπολυτελούς ξενοδοχείου”. Αλλού, γράφει ότι μόνο 40 εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι είναι διορισμένοι σε όλα τα σχολεία της Κύπρου, κάτι που αναλογεί σε έναν ψυχολόγο ανά 10 με 15 σχολεία.

Cyprus Mail: Κύριο της θέμα με τίτλο “Τα κόμματα είναι η πληγή της δημόσιας υπηρεσίας”, γράφει ότι ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε ενώπιον Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ότι η επιρροή των κομμάτων στη δημόσια υπηρεσία αλλά και η γραφειοκρατία θα πρέπει να εξαλειφθούν αν θέλουμε η μεταρρύθμιση στο δημόσιο να πετύχει. Αλλού, γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνει ότι τα μέτρα που θα λάβει η Κύπρος για αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών θα εξαρτώνται από τις εξελίξεις. Σε άλλο της θέμα φιλοξενεί απόσπασμα της συνέντευξης του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου στο ΚΥΠΕ, όπου μίλησε για την ανάγκη διαχείρισης των οργανικών αποβλήτων.