Τελέστηκε στη ναυτική βάση στο Μαρί, το τρισάγιο των 13 ηρώων

Τελέστηκε το πρωί στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, στο εκκλησάκι που ανεγέρθηκε στο χώρο της έκρηξης, το τρισάγιο των 13 ηρώων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την φονική  έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011.

Στη τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη, ο Πρόεδρος της Βουλής, οι Υπουργοί Άμυνας και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Κύπρο, οι Πρόεδροι του ΔΗΣΥ, της ΕΔΕΚ και του ΕΛΑΜ, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Υποδιοικητής της ΕΛΔΥΚ, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Διοίκηση του Ναυτικού, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, οι Κοινοτάρχισσες Μαρί και Ζυγίου και πλήθος συγγενείς και φίλοι των πεσόντων.

Η επιμνημόσυνη δέηση άρχισε με την άφιξη στη Ναυτική Βάση των 56 μελών της ΕΜΑΚ που ξεκίνησαν το πρωί πορεία από τα γραφεία της Δύναμης στην Κοφίνου.


Ακολούθησε τρισάγιο, χωροστατούντος του Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα, στο εκκλησάκι που κτίστηκε στο λόφο της Ναυτικής Βάσης, λίγα μέτρα πάνω από το τόπο της θυσίας των 13 ηρώων, έγινε προσκλητήριο πεσόντων και ρίψη τιμητικών βολών και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων.

Ο Υπουργός Αμυνας στην ομιλία του εξέφρασε «στους συγγενείς των ηρώων μας εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας και ολόκληρης της κοινωνίας της Κύπρου, την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας για την προσφορά τους. Η μνήμη τους άσβεστη, θα καθοδηγεί το δρόμο της τιμής που πρέπει να ακολουθούμε».

Στεφάνια κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Άμυνας εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Μητροπολίτης Τριμυθούντος εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Κύπρο εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Υποδιοικητής της ΕΛΔΥΚ, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι Πρόεδροι του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ, εκπρόσωποι κομμάτων και συγγενείς των θυμάτων μεταξύ των οποίων και παιδιά.

Μετά την κατάθεση στεφάνων η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Άντρη Αναστασιάδη έβαλε στον κάθε τάφο των 13 ηρώων από ένα άσπρο τριαντάφυλλο.