Τελέστηκαν στο Παραλίμνι τα μνημόσυνα Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι τελέστηκαν σήμερα τα μνημόσυνα των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους τον Αύγουστο του 1996.

Του μνημοσύνου προέστη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Αμμοχώστου Βασίλειος ενώ επιμνημόσυνο λόγο εκφώνησε ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου. Το μνημόσυνο τελέστηκε στη παρουσία πολιτικών, δημοτικών και στρατιωτικών αρχών, συγγενών και φίλων και πλήθους κόσμου.

Στο προαύλιο της εκκλησίας μέλη της «Πορείας Μοτοσικλετιστών» παρατάχθηκαν κρατώντας ελληνικές και κυπριακές σημαίες.

Ακολούθησε τρισάγιο στους τάφους των Ισαάκ και Σολωμού και κατάθεση στεφάνων από τους Υπουργούς Αμυνας και Δικαιοσύνης, τους Μητροπολίτες Κωνσταντίας – Αμμοχώστου και Ταμασού – Ορεινής, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, βουλευτές, εκπρόσωπους κομμάτων και οργανώσεων και συγγενείς των νεκρών. Της περιοχής υπερίπτατο όπως κάθε χρόνο το ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Οι μοτοσικλετιστές βρίσκονταν καθ’ όλη τη διάρκεια του τρισαγίου έξω από το κοιμητήριο φωνάζοντας συνθήματα, ενώ στη συνέχεια αναχώρησαν με προορισμό το οδόφραγμα της Δερύνειας όπου και πραγματοποίησαν τελετή στην παρουσία ανδρών των Ηνωμένων Εθνών και στη διακριτική παρουσία μελών του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού.

Αντιπροσωπεία των μοτοσικλετιστών κατέθεσε στεφάνι στο χώρο της θυσίας του Σολωμού Σολωμού.