Τα 60χρονα του γιορτάζει το ΡΙΚ

Τα 60 χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει σήμερα το ΡΙΚ, με τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Θέμη Θεμιστοκλέους να εκφράζει τη δέσμευση ότι το προσωπικό θα συνεχίσει να υπηρετεί και να προβάλλει τις θεμελιώδεις αξίες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Όπως αναφέρει εγκύκλιος του κ. Θεμιστοκλέους, το ΡΙΚ τιμά την προσφορά των πρωτεργατών, τιμά τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς που πρόσφεραν, και εκείνους που συνεχίζουν να προσφέρουν ποιοτικά προγράμματα ενημέρωσης, λόγου, μουσικής και πολιτισμού. «Τιμούμε και εκείνους που δίνουν στους ακροατές μας στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο φωνή, επαφή, επικοινωνία και συντροφιά», αναφέρει.

Αναφερόμενος στις θεμελιώδεις αξίες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όπως αυτές έχουν πρόσφατα διατυπωθεί ομόφωνα από όλους τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς της Ευρώπης, μέλη της EBU, ο κ. Θεμιστοκλέους δηλώνει στην εγκύκλιο ότι το ΡΙΚ είναι παντού, με όλα τα είδη προγραμμάτων, για όλους, είναι αντικειμενικό και ανεξάρτητο από πολιτικές, ιδεολογικές, εμπορικές και άλλες επιρροές, εργάζεται για αριστεία στα προγράμματά του, επιδιώκει την πολυφωνία, τον πλουραλισμό απόψεων και ιδεών, και μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, λειτουργεί με διαφάνεια, εφαρμόζοντας χρηστή διοίκηση και εισάγει καινοτομίες στη λειτουργία, τα προγράμματα, και την επαφή του με την κοινωνία.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τονίζει ότι σε αυτή την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο τόπος, το ΡΙΚ στέκει δίπλα σε κάθε άνθρωπο και συνολικά στην κοινωνία με προγράμματα, μηνύματα και εκδηλώσεις αλληλεγγύης, αντοχής και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο, ευχαριστώντας, ταυτόχρονα όλους τους πολίτες που ακούν και βλέπουν, εμπιστεύονται, χρηματοδοτούν και μας βοηθούν το προσωπικό και το Ίδρυμα να γίνεται καλύτερο.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό του ΡΙΚ, αναφέρει ότι είναι και το ΡΙΚ στη δίνη της οικονομικής δυσπραγίας. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικά προγράμματα και αξιόπιστη ενημέρωση, να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας όλων, και ταυτόχρονα να ανταποκριθούμε στις επιταγές της Πολιτείας και της κοινωνίας για λιτότητα, περισυλλογή, εξοικονομήσεις». Τους καλεί, παράλληλα, να εντείνουν την προσφορά τους και να συμβάλουν, σε πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας μεταξύ τους και με την υπηρεσία, στην προσπάθεια να επιτελέσει το ΡΙΚ την αποστολή του με τα όποια μέσα και τους όποιους πόρους έχει στη διάθεσή του.

Τέλος, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το προσωπικό θα ενεργήσει κατάλληλα ώστε το ΡΙΚ να γιορτάσει τα 65 χρόνια του κάτω από καλύτερες συνθήκες.