Τα χιόνια έκρυβαν από κάτω ένα μακάβριο μυστικό! (Photos)

Προς το παρόν, τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή καθώς και η πυκνή ομίχλη εμποδίζουν τις ομάδες έρευνας να απομακρύνουν τις δύο σορούς από τα χιόνια.

Μία μακάβρια ανακάλυψη έκαναν ορειβάτες σε μία από τις, δημοφιλείς για ορειβασία, βουνοκορφές του Μεξικού: Δύο μουμιοποιημένα πτώματα κρύβονταν κάτω από όγκους χιονιού.

Οι ομάδες έρευνας εντόπισαν το πρώτο πτώμα – το οποίο λόγω θερμοκρασίας είχε διατηρηθεί σχεδόν ανέπαφο – θαμμένο 310 μέτρα από την κορυφή βουνού, στο Μεξικό. Λίγο αργότερα, βρέθηκαν μπροστά σε ένα άλλο μακάβριο εύρημα: ένα δεύτερο μουμιοποιημένο πτώμα.
Οι αρχές πιστεύουν πως πρόκειται για τα πτώματα δύο Μεξικανών ορειβατών που είχαν εξαφανιστεί 55 χρόνια πριν, μετά την εκδήλωση μιας χιονοστιβάδας.

Παρόλα αυτά, οι ελπίδες ισπανών και Γερμανών που χάσει συγγενείς τους στην ίδια περιοχή, αναπτερώθηκαν για το ότι ίσως πρόκειται για τους δικούς τους αγνοουμένους.

Όπως και να’χει, κομμάτια από τα ρούχα των δύο πτωμάτων και, ασφαλώς, τα αποτελέσματα εξέτασης DNA θα δώσουν απαντήσεις για την ταυτότητά τους.

1 2 3