ΕΚΤ: Μόνος δρόμος για την Ελλάδα οι μεταρρυθμίσεις

Ο Luc Coene, μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα, τονίζει ότι η  Ελλάδα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας παράλληλα στους Έλληνες ότι τους πώλησε «ψεύτικες υποσχέσεις» η ριζοσπαστική αριστερά που βρίσκεται τώρα στην εξουσία.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου τονίζει ότι η ζωή έξω από την Ευρωζώνη θα είναι πολύ χειρότερη για τον ελληνικό λαό και προειδοποίησε ότι εάν η Αθήνα θέλει να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωζώνη, την ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πρέπει να ακολουθήσει τους κανόνες.

“Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένας ριζικά διαφορετικός δρόμος”, επισημαίνει ο κ. Coene στην συνέντευξη του στην βελγική καθημερινή εφημερίδα “De Tijd”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τις κρατήσει”, αναφέρει και προσθέτει ότι οι Έλληνες «θα καταλάβουν γρήγορα ότι εξαπατήθηκαν από ψεύτικες υποσχέσεις”.

Όπως και οι συνάδελφοί του της Ευρωζώνης, ο κ. Coene έστειλε ένα σαφές μήνυμα στην Ελλάδα, λέγοντας: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι ο μόνος δρόμος… Πες μου από πού θα πρέπει να έρθουν τα χρήματα αν οι Έλληνες δεν θέλουν τις μεταρρυθμίσεις και δεν θέλουν να αποπληρώσουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες”.