Τα “τηλεκατευθυνόμενα” σχόλια ας είναι τουλάχιστο ορθά ενημερωμένα

Δεν είχα καμία απολύτως πρόθεση να σχολιάσω, το “κόψιμο” των διαδικτυακών μέσω ενημέρωσης από τη δημοσιογραφική απόστολή η οποία θα καλύψει τις εργασίες της τριμερούς συνάντησης στη Κρήτη.

Εξ’ αφορμής όμως ενός άρθρου συν αδέλφου δημοσιογράφου τκαι συγκεκριμένα της ηλεκτρονικής εφημερίδας offsite, δεν θα μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο.

Καταρχήν, θα αναφερθώ στο “μουχτιτζήδες” έτσι για να μην νομίζει και ο κοσμάκης  ότι τον επιβαρύνουμε κιόλας με  τα δικά μας έξοδα.

Πληροφοριακά, στη τελευταία αποστολή στο Κραν Μοντανά, η Κυβέρνηση είχε πληρώσει μόνο για το εισιτήριο όλων των δημοσιογράφων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην αποστολή. Και πληροφοριακά είχε ναυλωθεί αεροσκάφος της Aegean μέχρι τη Γενεύη, γιατί όπως θα γνωρίζετε στην αποστολή όπως και στις άλλες δύο αποστολές για το Κυπριακό, δεν λάμβάνουν μέρος μόνο δημοσιογράφοι, αλλά και πληθώρα στελεχών της Κυβέρνησης, συμβούλων πολιτικών, τεχνοκρατών κτλ κτλ

Όλα τα υπόλοιπα έξοδα, (διαμονή, η οποία στοιχίζει γύρω στα 160 με 180 ευρώ το βράδυ) τα επιβαρύνονται τα ΜΜΕ. Αν και το ξενοδοχείο το επιλέγει η Κυβέρνηση.

Όλα τα στελέχη της Κυβέρνησης και οι πολιτικοί αρχηγοί, μένουν σε σαφώς καλύτερο και πιο ακριβό ξενοδοχείο.

Για ρωτήστε λοιπόν, για όλους αυτούς ποιος πληρώνει άραγε;

Σας ενόχλησε το ένα εισιτήριο των δημοσιογράφων; Που έτσι κι αλλιώς το αεροσκάφος ήταν ναυλωμένο;

Αν λοιπόν ο αρμόδιος ο οποίος αποφάσισε να “κόψει” τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ήθελε να είναι σωστός, ας έμπαινε στο κόπο να ενημερώσει τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, και όποιος ήθελε να λάβει μέρος, θα μπορούσε να επωμιστεί όλα τα έξοδα.

Αφού όπως άφησε ανεπίσημα να διαρρεύσει ο λόγος ήταν ότι δεν υπήρχαν διαθέσιμοι πόροι για να καλυφθεί ένα εισιτήριο γύρω στα 100 ευρώ περίπου για ακόμα 2-3 άτομα…

Δεν μας είπατε όμως κύριοι: Πόσοι “παρατρεχάμενοι” βρέθηκαν στο Λόνδίνο και στη Νέα Υόρκη και πόσα στοίχισε το εισητήριο και η διαμονή τους;;

Είχατε αρκετό budget για όλους αυτούς; Ξαφνικά σας τελείωσε;

Και δεν αναφέρομαι σε δημοσιογράφους γιατί όλα τα ΜΜΕ είχαν επωμισθεί όλα τα εξόδά τους.

Και την επόμενη φορά, κύριοι αρμόδιοι, καλό θα ήταν να ενημερώνεται σωστά  το κάθε”τηλεκατευθυνόμενο”  έτσι να μην αναφέρονται σε “μουχτιτζήδες”…

Λίγος σεβασμός σε όλα τα ΜΜΕ, είτε είναι ηλεκτρονικά, είτε έντυπα, δεν βλάπτει.

Μήπως τώρα να περιμένουμε “φίμωση” στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και απαγόρευση εισόδου στο Προεδρικό;

Γιατί δυστυχώς είναι και εκεί εμφανής η διάκριση των ΜΜΕ. Ενώ δήθεν υπάρχει μία συνήθης πρακτικη , ο καθένας κάνει ότι θέλει και μέσα μπαίνει όποιος θέλει….

Άρχισε σταδιακά να εφαρμόζεται κάποιο σχέδιο;