Τα στοιχεία της λίστας είχαν ήδη αλλοιωθεί όταν έφτασαν στα χέρια Βενιζέλου

Απαλλακτικά για τον Ευάγγελο Βενιζέλο στοιχεία, φαίνεται ότι έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση Λαγκάρντ καθώς όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η αλλοίωση των στοιχείων έγινε πριν φτάσει το  usb στα χέρια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τα Νέα, η αλλοίωση έγινε πριν γίνει η μετεγγραφή στο usb που είχε ο Ευ. Βενιζέλος και παρέδωσε τελικά στους οικονομικούς εισαγγελείς, κάτι που τον βγάζει από το κάδρο των ευθυνών.

Με βάση τη διαδρομή, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι μάρτυρες που έχουν μέχρι στιγμής κληθεί ανήκουν στο περιβάλλον Παπακωνσταντίνου, νομικοί εκτιμούν ότι εισαγγελική έρευνα εστιάζεται στον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Από το usb εκτός του χρόνου κατά τον οποίο έγινε η μετεγγραφή, οι ειδικοί μπορούν να δουν και το ίχνος του υπολογιστή στον οποίο έγινε.

Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι κανένα από τα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που ερευνούν την υπόθεση. Αυτό ανέφεραν μιλώντας στο Πρώτο Θέμα πηγές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σημειώνοντας με νόημα πως οι εισαγγελικές αρχές γνωρίζουν πολύ καλά ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αυτή τη δυνατότητα.

«Θα μπορούσαμε πολύ γρήγορα να εντοπίσουμε το χρόνο κατά τον οποίο έγινε η αφαίρεση των αρχείων αλλά ουδέποτε μας το ζήτησε κανείς», τονίζουν και αποσαφηνίζουν πως μέχρι στιγμή κανείς από τους ειδικούς επιστήμονες της υπηρεσίας δεν κλήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές να συνδράμει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.