Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με κύριο τίτλο «Καίει 4 στελέχη της ΚΥΠ η έρευνα» αναφέρεται στην υπόθεση της αγοραπωλησίας τ/κ γης στη Δρομολαξιά και της επένδυσης του Ταμείου Συντάξεων της CYTA, σημειώνοντας πως τέσσερα στελέχη της ΚΥΠ έδιναν λανθασμένες πληροφορίες σε σχέση με το θέμα της διαμονής του Τ/κ Μουσταφά Μουσταφά. Επίσης προβάλλει συνέντευξη του Υπουργού Γεωργίας Νίκου Κουγιάλη, ο οποίος ανέφερε πως ξενοδοχειακές μονάδες χρωστούν στο κράτος εκατομμύρια ευρώ. Αλλού αναφέρει πως σε έφεση για την απόφαση του Κακουργιοδικείου για την τραγωδία στο Μαρί προχωρεί ο Γενικός Εισαγγελέας.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ:  Στο κύριο της θέμα με τίτλο «Επιχείρηση επανάκτησης εμπιστοσύνης» αναφέρεται σε αναδιάταξη δυνάμεων σε τράπεζες και συνεργατικά, σημειώνοντας πως το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου μέχρι το τέλος του χρόνου δεν θα θυμίζει τίποτα από τα παλιά. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Σόλωνα Κασίνη, σύμφωνα με τον οποίο «δεν υπάρχει σωστή διαχείριση για το φυσικό αέριο». Εξάλλου κάνει λόγο για μαθητές με ρούχα – κουρέλια κατά τη νέα σχολική χρονιά.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με κύριο τίτλο «Εντολές για ιδιωτικοποιήσεις» γράφει πως η προοπτική ιδιωτικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, της Αρχής Ηλεκτρισμού και της Αρχής Λιμένων μπαίνει πλέον στο τραπέζι από τους δανειστές της χώρας μας. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου ο οποίος ανέφερε πως οι υπαίτιοι της κρίσης έχουν ταυτότητα και όνομα και πως η έρευνα για την οικονομική κρίση θα επεκταθεί προς όλες τις κατευθύνσεις. Σε άλλο θέμα γράφει πως αλλάζει το κλίμα στην Ουάσιγκτον για την Κύπρο και πως μια τετραμερής συνεργασία με Κύπρο, Ελλάδα και Ισραήλ είναι στους αμερικανικούς σχεδιασμούς.

ΧΑΡΑΥΓΗ:  Με κύριο τίτλο «Εκθεμελιώνουν το κράτος πρόνοιας» γράφει πως εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων κοινωνικής πρόνοιας εκφράζουν τεράστιες ανησυχίες για εκθεμελίωση της παρέμβασης του κράτους στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικού ρόλου σε θέματα όπως η παιδεία, η στέγαση και η στήριξη της οικογένειας. Αλλού δημοσιεύει συνέντευξη του Προέδρου της ΕΔΥ Παύλου Παπαγεωργίου, σύμφωνα με τον οποίο οι «άτακτες» πρόωρες αφυπηρετήσεις στη Δημόσια Υπηρεσία έφθασαν μέχρι τις 640. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει πως συνεχίζεται η ανοχή στη μαζική θανάτωση αμπελοπουλιών.

Sunday Mail:  Με κύριο τίτλο «Ενδιαφέρονται οι πολιτικοί για το φυσικό αέριο;” αναφέρει πως η Κυβέρνηση σκοπεύει να διορίσει ένα αμιγώς πολιτικό συμβούλιο στην Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ), κάτι που θα τις δίδει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας και πως αυτός είναι ο λόγος της απόφασης του Σόλωνα Κασίνη να παραιτηθεί από τη θέση του Εκτελεστικού Αντιπροέδρου της ΚΡΕΤΥΚ. Αλλού σημειώνει πως η Κύπρος τίμησε χθες τη μνήμη του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 100 χρόνια μετά τη γέννησή του και 36 μετά το θάνατό του. Επίσης αναφέρει πως οι ασθενείς στην Κύπρο είναι θετικοί στις αλλαγές στον τομέα της υγείας.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:  Στο κύριο της θέμα με τίτλο «Παγκόσμια Τράπεζα και Βρετανοί αρχίζουν βαθιές τομές στο κράτος» αναφέρει πως η Κύπρος πέρασε το πρώτο τεστ αλλά κανένας εφησυχασμός δεν δικαιολογείται αφού έπεται και δεύτερο, το οποίο θα είναι και σκληρότερο. Αλλού αναφέρει πως η Τράπεζα Κύπρου οφείλει ανά πάσα στιγμή να διατηρεί ελάχιστο δείκτη κεφαλαίων στο 9%, διαφορετικά θα τεθεί σε κίνδυνο όλο το πρόγραμμα. Επίσης γράφει πως τρισδιάστατες έρευνες για πετρέλαιο στα οικόπεδα που εξασφάλισε στην ΑΟΖ της Κύπρου άρχισε ο γαλλικός κολοσσός TOTAL.

Η ΜΑΧΗ:  Με κύριο τίτλο «Δούρειος ίππος» δημοσιεύει συνέντευξη του Βουλευτή του ΔΗΣΥ Πρόδρομου Προδρόμου σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση βρήκε μπροστά της εκτός από την Τρόικα και την Κεντρική Τράπεζα στις προσπάθειες για περιορισμό του κουρέματος. Αλλού κάνει λόγο για «μπάχαλο στις Κεντρικές Φυλακές» και για αχρείαστες δαπάνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για συστήματα ασφαλείας. Επίσης αναφέρεται σε σαρωτικές αλλαγές στο Συνεργατισμό.