Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τον τίτλο “Τί θα δει η Τρόικα”, γράφει ότι ανοίγει αύριο ο κύκλος επαφών με τους διεθνείς δανειστές της Κύπρου σε κοινή σύσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, και ότι η Τράπεζα Κύπρου βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στην εξυγίανσή της. Γράφει, επίσης, ότι η Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής υπέβαλε χθες με ερωτήσεις της ότι ο κηδεμόνας Τ/κ Περιουσιών δεν προστάτευσε τον Τουρκοκύπριο κατά την αγοραπωλησία της περιουσίας του στην περιοχή Δρομολαξιά-Μενεού για την επένδυση της ΑΤΗΚ. Επίσης, γράφει ότι υλοποιείται άλλη μια προεκλογική δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη για χρηστή διοίκηση και διαφάνεια, όσον αφορά τις περιουσίες των Υπουργών της Κυβέρνησης.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Αισιοδοξία πως θα τα καταφέρουμε”, γράφει ότι στα δημοσιονομικά τα πράγματα φαίνεται να βρίσκονται εντός των στόχων που έθεσε η Τρόικα, και ότι η εισροή έκτακτων εσόδων από τη δεύτερη αδειοδότηση της ΑΟΖ έδωσε κάποιες ανάσες στα δημόσια ταμεία. Γράφει, επίσης, ότι ελάχιστη ώρα μετά την αποδοχή της πρότασης του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριακό για πραγματοποίηση το συντομότερο επαφών με στόχο να επιτευχθεί ενότητα και συμφιλίωση, το κλίμα οξύνθηκε και πάλι εξαιτίας της οργισμένης αντίδρασης του ΑΚΕΛ στην παρουσία του κ. Νεοφύτου στο μνημόσυνο καταδρομέων που φονεύθηκαν κατά την επίθεση κατά του Προεδρικού Μεγάρου το 1974. Επίσης, γράφει ότι αποδόθηκε τιμή στους πεσόντες της Δημοκρατίας και ελευθερίας.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:  Με τίτλο “Ξεσκόνισμα από την Τρόικα”, γράφει ότι ζήτημα μείζονος σημασίας για την Τρόικα και τις επαφές που αρχίζει επίσημα αύριο είναι η Τράπεζα Κύπρου και οι ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν την άρση των περιοριστικών μέτρων. Γράφει, επίσης, ότι προσκλητήριο εθνικής συμφιλίωσης απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ απάντησε πως το κόμμα του είναι έτοιμο να στηρίξει την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Αναστασιάδη υπό συγκεκριμένες πολιτικές προϋποθέσεις. Επίσης, γράφει ότι σε συνεργασία με την Επιτροπή Πική θα γίνει η αστυνομική έρευνα για την οικονομία και της τράπεζες, και ότι χθες ο Γεώργιος Πικής πληροφόρησε τον Γενικό Εισαγγελέα ότι συμφωνεί να παραδώσει στους ανακριτές ότι μαρτυρία, στοιχεία και έγγραφα έχει συγκεντρώσει.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τον τίτλο “Ενότητα ‘ναι’ “, γράφει ότι μόνο με την παραδοχή των ιστορικών γεγονότων και πραγματικοτήτων μπορεί να οικοδομηθεί η ενότητα και να επέλθει η εθνική συμφιλίωση, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, απαντώντας στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο οποίος, κατά τη χθεσινή ειδική συνεδρία της Βουλής για την καταδίκη του δίδυμου εγκλήματος, κάλεσε τον κ. Κυπριανού να συναντηθούν με στόχο να επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφιλίωση. Γράφει, επίσης, ότι τιμήθηκε χθες η μνήμη των νεκρών κατά το πραξικόπημα. Επίσης, γράφει ότι η Κυβέρνηση κλείνει το Τμήμα Αναδασμού και ότι, σε περίπτωση που ανασταλούν ή τερματιστούν οι εργασίες του Τμήματος, θα προκληθούν σοβαρότατες νομικές και οικονομικές επιπτώσεις στο κράτος και σε χιλιάδες πολίτες, ιδιοκτήτες και αγρότες.

CYPRUS DAILY: Με τίτλο “Μέτωπο καταστημάτων”, γράφει ότι η μάχη αναφορικά με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων οξύνθηκε χθες το βράδυ, καθώς οι καταστηματάρχες αποφάσισαν να πάρουν ενώπιον δικαστηρίου τον αγώνα τους ενάντια στο υπουργικό διάταγμα. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί κατάθεσαν στεφάνια χθες, επέτειο του πραξικοπήματος του 1974, στους τάφους εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, προασπίζοντας τη Δημοκρατία. Επίσης, γράφει ότι η Κύπρος θα αναζητήσει λύση όσον αφορά τον ισολογισμό της Τράπεζας Κύπρου, να κάνει αλλαγές που θα επιτρέψουν την άρση των περιορισμών, και να αποφύγει νέα μέτρα λιτότητας, όταν η Τρόικα αρχίσει την πρώτη της αξιολόγηση αύριο.

CYPRUS MAIL: Με  τίτλο “Ποιος είναι ο πλουσιότερος Υπουργός απ` όλους;”, γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος είναι κατά πολύ ο πλουσιότερος υπουργός της παρούσας Κυβέρνησης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες. Γράφει, επίσης, ότι η Κύπρος τίμησε χθες την 39η επέτειο του πραξικοπήματος εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και τη διαίρεση του νησιού πέντε ημέρες αργότερα. Επίσης, γράφει ότι η Κυριακάτικη Συνάντηση που από τον Ιανουάριο φέρνει κοντά άθεους που επιθυμούν να γνωριστούν μεταξύ τους, να ψυχαγωγηθούν και να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια για καλούς σκοπούς, που ξεκίνησε στο Λονδίνο φέτος, έχει επεκταθεί πέραν του Ατλαντικού, με μια πρώτη συνάντηση στη Νέα Υόρκη στις 30 Ιουνίου.