Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΑΛΗΘΕΙΑ:  Με τίτλο «Κλειδί η περιουσία της Τράπεζας Κύπρου» αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και γράφει ότι κλειδί για την έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από την εξυγίανση αποτελεί η έκθεση του ελεγκτικού οίκου KPMG Λονδίνου για την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των δυο τραπεζών, Κύπρου και Λαϊκής. Αλλού γράφει ότι ύστερα από πέντε χρόνια υποβαθμίσεων η κυπριακή οικονομία αναβαθμίστηκε χθες για πρώτη φορά από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s. Γράφει, επίσης, ότι τη διεξαγωγή έρευνας για να διαφανεί ο ρόλος της ΚΥΠ στο θέμα της πώλησης του ακινήτου του Τ/κ Μουσταφά Μεχμέτ Μουσταφά, εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης μετά τις καταγγελίες του βουλευτή του ΔΗΣΥ Γιώργου Γεωργίου.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Κύριο της θέμα  «Κλειδί η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων» γράφει ότι την έξοδο της τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης και την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της έθεσε ως προϋπόθεση ο Πρόεδρος της ΕΚΤ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, προκειμένου να συζητήσει τις περαιτέρω ενέργειες ελάφρυνσης των βαρών που επωμίζεται η Τράπεζα. Αλλού, γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης άφησε χθες νέες αιχμές κατά της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, προειδοποιώντας ότι η παύση των μελών της επιτροπής και ο ορισμός άλλων είναι μεταξύ των σεναρίων που θα μελετήσει το Υπουργικό Συμβούλιο. Γράφει, επίσης, ότι ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν από τις ελληνικές αρχές σε βάρος του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη και του γιού του σε σχέση με την υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο «Ντράγκι: ELAτε αργότερα», γράφει ότι σαφώς πολύ μακριά από τους στόχους που έθετε αρχικά η κυπριακή πλευρά είναι όσα εξασφάλισε χθες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Αλλού γράφει ότι σαφές καθίσταται πλέον ότι το σχέδιο εθελούσιας εξόδου στην Τράπεζα Κύπρου έχει τη μορφή του «Take it or leave it», κάτι που σαφώς αντιλαμβάνεται και η συνδικαλιστική πλευρά που επικεντρώνει τις προσπάθειες της στο θέμα των ταμείων προνοίας. Η εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, πρωτοσέλιδα στην κατάσταση στην Αίγυπτο και γράφει ότι τη δεύτερη επανάσταση σε λιγότερα από τρία χρόνια ζει η χώρα.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο της θέμα  «Και άλλο «όχι» από Ντράγκι» γράφει ότι με άδεια χέρια επιστρέφει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, επιβεβαιώνοντας με τον πιο κυνικό τρόπο το αδιέξοδο του Μνημονίου και δικαιώνοντας πανηγυρικά όσους επιδιώκουν απεγκλωβισμό της Κύπρου το συντομότερο. Αλλού, γράφει ότι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης χαρακτηρίζει ασύστολα και κατασκευασμένα ψεύδη τις καταγγελίες του βουλευτή του ΔΗΣΥ Γιώργου Γεωργίου για την υπόθεση αγοραπωλησίας τ/κ γης στη Δρομολαξιά. Γράφει, επίσης, ότι στη Βουλή προς συζήτηση μεταφέρει το ΑΚΕΛ το ζήτημα των περικοπών των συντάξεων στις οποίες προέβη, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη με μονομερείς αποφάσεις χωρίς να διαβουλευθεί με τις οργανώσεις των συνταξιούχων.

CYPRUS MAIL:  Με τίτλο «Ο Αιγυπτιακός στρατός ανατρέπει τον Πρόεδρο Μόρσι» γράφει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου ανέτρεψαν χθες τον εκλεγμένο Πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι και ανακοίνωσαν μια πολιτική μεταβατική περίοδο με τη στήριξη πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών ως επίσης και ηγετών της νεολαίας. Αλλού γράφει ότι ο πρόεδρος του μεταβατικού Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου Σοφοκλής Μιχαηλίδης δήλωσε χθες ότι το σχέδιο εθελούσιας εξόδου υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου θα είναι πολύ καλύτερο από το όποιο άλλο σχέδιο μπορεί να προκύψει στο άμεσο μέλλον. Η εφημερίδα, σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, γράφει ότι το γεγονός ότι το αεροπλάνο του Προέδρου της Βολιβίας Έβο Μοράλες υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στη Βιέννη εξαιτίας υποψιών ότι μετέφερε τον Αμερικανό φυγά Έντουαρντ Σνόουντεν εξόργισε τη χώρα.

CYPRUS DAILY:  Κύριο της θέμα με τίτλο «Μένουν μακριά» γράφει ότι καθώς ο αριθμός των Βρετανών και Γερμανών τουριστών που επισκέπτονται την Κύπρο συνεχίζει να μειώνεται, ο κυπριακής καταγωγής πρόεδρος του συνδέσμου ταξιδιωτικών πρακτόρων του Ηνωμένου Βασιλείου Νόελ Ιωσηφίδης δηλώνει ότι το νησί σνομπάρει τους Βρετανούς τουρίστες. Η εφημερίδα αναφέρεται, επίσης πρωτοσέλιδα, στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη κατά την οποία ζητήθηκε η βοήθεια της ΕΚΤ για αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούν στην κυπριακή οικονομία οι όροι του Μνημονίου. Η εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, στις εξελίξεις στην Αίγυπτο σε σχέση με την ανατροπή του Προέδρου της χώρας από τον στρατό.