Η Ερευνητική “αυτοκτόνησε” …

Η Ερευνητική Επιτροπή που διορίστηκε για να διερευνήσει το σκάνδαλο που οδήγησε στην οικονομική καταστροφή της Κύπρου με την πρόσφατη απόφασή της να μην διερευνά υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον δικαστηρίου είναι σαν να αυτοκτόνησε.

Αυτό ανέφερε ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης  για να προσθέσει ότι θα έπρεπε παράλληλα  με την απόφαση αυτή να θέσουν και τις παραιτήσεις τους ενώπιον της κυβέρνησης που τους διόρισε, καθώς αδυνατούν να κάνουν την δουλειά για την οποία διορίστηκαν εδώ και τρεις μήνες και κάτι.

Σε αντίθετη περίπτωση όπως είπε ο πρόεδρος θα πρέπει να προχωρήσει στην παύση της τριμελούς επιτροπής καθώς θα ήταν λάθος η συνέχιση των εργασιών της Επιτροπής.

Ο κ. Μαρκίδης χαρακτήρισε μετά την εξέλιξη αυτή το ενδεχόμενο συνέχισης των εργασιών της επιτροπής και σχετικών συμπερασμάτων της μεσοβέζικη λύσης καθώς η αλήθεια θα είναι μισή.

Επίσης εξέφρασε την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι η αλήθεια που οδήγησε την χώρα μας στις τραγικές οικονομικές συνθήκες που βιώνει σήμερα δεν θα φτάσει στον απλό πολίτη που έχει πληγεί περισσότερο, καθώς ο ρόλος των ποινικών ανακριτών που θα αναλάβουν την υπόθεση δεν είναι να ενημερώνουν το κοινό.

Άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο τόσο η Επιτροπή όσο και άλλοι αρμόδιοι κυβερνητικοί και μη να έχουν τρωθεί και να καλύπτουν υπαίτιους της οικονομικής κρίσης.