Τα Πρωτοσέλιδα σήμερα

«Αλήθεια»:  Κύριο της θέμα με τίτλο «Σκάνδαλο επτά χρόνων», αναφέρει πως ανοίγει ο φάκελος και διορίζεται Διερευνητική Επιτροπή για τη σύμβαση του κράτους με τη μονάδα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων στην Κόσιη, η οποία υπογράφηκε το 2006 και από τότε η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωργκάτζη κάθε χρόνο στις ετήσιες εκθέσεις της επισημαίνει τις ετεροβαρείς πρόνοιές της εις βάρος της Δημοκρατίας. Αλλού αναφέρει ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε χθες ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ότι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης ενεργούσε ως το τέταρτο μέλος της Τρόικας.

«Σημερινή»: Τίτλος σήμερα  «Κρυφές πληγές βγαίνουν στην επιφάνεια», γράφει ότι κρυφές μέχρι σήμερα πληγές στο σώμα της κυπριακής οικονομίας έκαναν την εμφάνιση τους κατά τη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η συμφωνία πώλησης των παραρτημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, επί της οποίας η Επιτροπή διαπιστώνει ψεγάδια και εκφράζει έντονο προβληματισμό. Αλλού γράφει ότι το προσεχές Σάββατο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ όπου θα τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα αντικομματικής συμπεριφοράς που επέδειξαν στελέχη του κόμματος.

«Φιλελεύθερος»: Κύριος τίτλος «Γυρεύουν τα χαμένα δισεκατομμύρια», αναφέρει ότι στοιχεία άγνωστα που δημιουργούν πολλά ερωτηματικά φαίνεται να περιέχει η άρον – άρον πώληση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θέμα που αποτέλεσε χθες το επίκεντρο της συζήτησης στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής. Γράφει επίσης ότι το Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών κατάφερε να οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να πετύχει την καταδίκη Ε/κ ο οποίο ασκούσε παράνομα το επάγγελμα του κτηματομεσίτη και στα κατεχόμενα, οδηγώντας εκατοντάδες πρόσφυγες ενώπιον της λεγόμενης επιτροπής αποζημιώσεων του ψευδοκράτους.

«Χαραυγή»:  Κύριο  θέμα «`Ουρά` πολλών δις», γράφει πως “μεγάλη ουρά” που θα αποβεί σε βάρος της κυπριακής οικονομίας κρύβει η κακή συμφωνία για την πώληση των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα καθώς όπως αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Ανδρέας Αρτέμη η συμφωνία είναι πάρα πολύ κακή για τις κυπριακές τράπεζες. Αλλού γράφει ότι το ΑΚΕΛ εισηγείται πιο στοχευμένη διαχείριση του προϋπολογισμού για τους δικαιούχους χαμηλοεισοδηματίες πρόσφυγες.

“Cyprus Mail”:  Τίτλος «Ο Χριστόφιας είναι υπεύθυνος για την κρίση», γράφει πως ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ότι ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας είναι ο κύριος υπεύθυνος για την προσφυγή της χώρας σε σχέδιο διάσωσης και ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της προηγούμενης Κυβέρνησης ήταν ότι δεν αναλάμβανε την πολιτική ευθύνη για να λάβει μέτρα. Αλλού αναφέρει ότι τα υποκαταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας σε όλη την Κύπρο μετατράπηκαν σε υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου.