Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Ολο τους κτυπούν … και όλο προελαύνουν” γράφει πως τα συμμαχικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν σε κάθε σημείο τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες φέρουν τους ισλαμιστές προ των πυλών της Βαγδάτης και κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως αντιδρούν οι συντεχνίες σε αλλαγές στο δημόσιο και ότι η Κυβέρνηση προανήγγειλε κοινωνικό διάλογο για το εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, γράφει αλλού πως τα νοικοκυριά γονατίζουν από τους φόρους.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Στο κύριο της θέμα με τίτλο “Μεγάλες αλλαγές στη Δημόσια Υπηρεσία” γράφει πως θα αλλάξει το σύστημα αξιολόγησης των διορισμών και προαγωγών των δημοσίων υπαλλήλων, ειδικά στις προαγωγές δεν θα υπολογίζεται σοβαρά η αρχαιότητα αλλά η απόδοση, η αξία και η παραγωγικότητα. Αλλού σημειώνει πως όσοι από τους μετανάστες που διασώθηκαν την περασμένη εβδομάδα δεν είναι φορείς ασθενειών θα είναι ελεύθεροι από σήμερα να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν όπως π.χ. να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν. Αλλού αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευλογεί το ΓΕΣΥ.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Ανω-κάτω στο δημόσιο” αναφέρει πως σημαντικές αλλαγές φέρνει το 2015 στο δημόσιο τομέα σε ωράρια, προαγωγές, μισθούς και αξιολογήσεις. Αλλού σημειώνει πως πειθαρχική έρευνα εναντίον ανώτερης λειτουργού του Υπουργείο Παιδείας ζητά με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Γενικός Ελεγκτής, σχετικά με προνομιακή αγορά αεροπορικών εισιτηρίων από το ταξιδιωτικό γραφείο του συζύγου της. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για την έναρξη δεύτερου γύρου διαπραγματεύσεων για την ενδιάμεση λύση έλευσης φυσικού αερίου.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Στο κύριο της θέμα με τίτλο “Τίποτα όρθιο δεν θα μείνει στο δημόσιο” γράφει πως από το 2015 τίθεται σε εφαρμογή νέο σύστημα μισθολογίου, αυξήσεων και προσαυξήσεων, αλλαγές στο σύστημα διορισμού και προαγωγών κ.α. Σε άλλο θέμα γράφει πως αρχίζει η συζήτηση νομοσχεδίου για την ΚΥΠ και ότι οι βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για αμφιλεγόμενες πρόνοιες. Επίσης αναφέρει πως το ΑΚΕΛ υπογράμμισε πως η Κύπρος δεν μπορεί να είναι ορμητήριο πολέμου.

Cyprus Mail: Με κύριο τίτλο “Αυξάνονται τα μέτρα ασφάλειας μετά την έναρξη της επιχείρησης” γράφει πως καθώς οι βρετανικές δυνάμεις ξεκίνησαν την πέμπτη επιχείρησή τους στο Ιράκ από το Ακρωτήριο χθες το πρωί, η κυβέρνηση της Κύπρου επέμεινε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πάντως πως λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Αλλού αναφέρει πως ο Υπουργός Παιδείας και υπάλληλοι του Υπουργείου έλαβαν χθες μέρος σε πρόγραμμα ασκήσεων στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας της ΕΕ. Αλλού αναφέρεται στις σαρωτικές αλλαγές που προγραμματίζονται για τη δημόσια υπηρεσία.