Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Πάφος γκέιτ με οικόπεδα”, γράφει ότι οκτώ συνολικά αδικήματα εξετάζονται σε βάρος των συλληφθέντων της Πάφου και σήμερα θα εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος οκταήμερης κράτησής τους. Γράφει, επίσης, ότι οι μισές επιχειρήσεις και ιδιώτες δεν πληρώνουν τα δάνειά τους και οι μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις αυξήθηκαν κατά €130 εκ. σε ένα μήνα, φθάνοντας τα €28 δισεκ. τον Ιούλιο. Επίσης, γράφει ότι οι εργασίες που διεξάγονται στην περιοχή Τακτακαλά στην παλιά Λευκωσία έφεραν στο φως κομμάτι του παλιού αγωγού όμβριων υδάτων, που κατασκευάστηκε από τους αποικιοκράτες τα πρώτα χρόνια μετά την άφιξή τους στην Κύπρο, και ο Δήμος Λευκωσίας θα εντάξει το σημείο του αγωγού που αποκαλύφθηκε στο έργο ανάπλασης της περιοχής.

Αλήθεια: Με τίτλο “Πλαστογραφημένο τοπογραφικό σχέδιο”, γράφει ότι η Αστυνομία, ζητώντας χθες το διάταγμα προσωποκράτησης του επιχειρηματία Θεόδωρου Αριστοδήμου, της συζύγου του και άλλων δύο υπόπτων, στην υπόθεση του διαχωρισμού οικοπέδων, παρουσίασε μαρτυρία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για το τοπογραφικό σχέδιο, το οποίο, όπως υποστηρίχθηκε, ήταν πλαστό. Γράφει, επίσης, ότι ο Θεόδωρος Αριστοδήμου, πρώην Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία, αλλά βρίσκεται στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Πάφου, αφού παρουσίασε ψηλή πίεση. Επίσης, γράφει ότι το απόλυτο κυκλοφοριακό χάος επικράτησε χθες στους δρόμους της Λευκωσίας, καθώς πολλοί κεντρικοί δρόμοι παρέμειναν κλειστοί για αρκετές ώρες, αφού η πρωτεύουσα φιλοξενούσε το Ράλι Κύπρος.

Σημερινή: Με τίτλο “Αγνοούνται τα λεφτά το μικρομεσαίων”, γράφει ότι δύο νέες χρηματοδοτικές συμβάσεις ύψους €85 εκ. που θα διοχετευθούν στην Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπογράφηκαν χθες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ωστόσο συζητήθηκε έντονα το θέμα της κατάληξης των κονδυλίων, αφού υποστηρίζεται από τη μία ότι τα χρήματα δεν φτάνουν στους δικαιούχους και από την άλλη ότι δεν υπάρχει ζήτηση. Γράφει, επίσης, ότι στο τέλος Οκτωβρίου τοποθετείται η έκδοση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας στα νομοθετήματα για τις εκποιήσεις. Επίσης, γράφει ότι “έβαλαν τους οδηγούς στα πιτς” για το Ράλι Κύπρος και εκατοντάδες πολίτες παραπονέθηκαν για την πολύωρη ταλαιπωρία τους.

Χαραυγή: Με τίτλο : Με τίτλο, γράφει ότι στην απουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος λειτούργησε πυροσβεστικά την περασμένη Πέμπτη, ο Υπουργός Οικονομικών επέλεξε να πυροδοτήσει νέα αντιπαράθεση με την ΠΑΣΥΔΥ, σημειώνοντας ότι το ζήτημα του εφάπαξ είναι εδώ και καιρό υπό αξιολόγηση και είχε αναφερθεί και σε συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την ΠΑΣΥΔΥ πριν από εβδομάδες, πράγμα που διέψευσε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ. Γράφει, επίσης, ότι το Ράλι Κύπρος ένωσε την πρωτεύουσα, καθώς μέρος της διαδρομής περνούσε από την κατεχόμενη Λευκωσία. Επίσης, γράφει ότι ο Δήμος Λευκωσίας επαναπροκήρυξε το έργο της Πλατείας Ελευθερίας με αυξημένη εκτιμώμενη αξία και με το έργο να είναι κουτσουρεμένο κατά €3 εκ.

Cyprus Mail: Με τίτλο “Πού πάνε τα λεφτά;“, γράφει ότι Ευρωπαίοι τραπεζίτες επέπληξαν χθες τις κυπριακές τράπεζες για την αποτυχία τους να διοχετεύσουν εκατομμύρια ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες χαρακτήρισαν κινητήρες για ανάπτυξη και απασχόληση. Γράφει, επίσης, ότι ο Θεόδωρος Αριστοδήμου πέρασε το βράδυ στο Νοσοκομείο Πάφου αντί στα κρατητήρια, και σήμερα το δικαστήριο θα αποφασίσει επί του αιτήματος της Αστυνομίας για έκδοση οκταήμερων διαταγμάτων κράτησης των υπόπτων. Επίσης, γράφει ότι το Ράλι Κύπρος προκάλεσε οργή σε οδηγούς, οι οποίοι δεν είχαν πρόσβαση σε αρκετούς δρόμους στο κέντρο της πόλης για το μεγαλύτερη μέρος της ημέρας, και ότι για πρώτη φορά το Ράλι Κύπρος έφθασε στην κατεχόμενη Λευκωσία.