Πρόγραμμα και επαφές της Α. Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη

Επαφές με την Ομογένεια και θα συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις που οργανώνονται από το διεθνή οργανισμό θα έχει η πρώτη κυρία, Άντρη Αναστασιάδου, που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη, για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη διάρκεια της παραμονής της.

Το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφθεί το ημερήσιο ελληνοαμερικανικό σχολείο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, που είναι και το μοναδικό 12τάξιο ελληνικό σχολείο στις ΗΠΑ. Θα ενημερωθεί για το έργο που επιτελείται, θα επισκεφθεί τις τάξεις και τις εγκαταστάσεις του και θα έχει συνομιλία με το διδακτικό προσωπικό και τους μαθητές. Θα ακολουθήσει γεύμα που θα της παραθέσει η κοινότητα.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί τα γραφεία της Εθνικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και θα συναντηθεί με την ηγεσία της. Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα έχει πλούσια φιλανθρωπική δραστηριότητα σ’ ολόκληρη την Αμερική ενώ δραστηριοποιείται και στις προσπάθειες αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και την Κύπρο. Στο πλαίσιο αυτό, στις 28 Σεπτεμβρίου, όλα τα τμήματα της Φιλοπτώχου ανά την Αμερική θα οργανώσουν γεύματα σ’ όλες τις ενορίες, μετά τη θεία λειτουργία κι όλα τα έσοδα θα διατεθούν στις προσπάθειες αλληλεγγύης για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το πρόγραμμα της Τρίτης περιλαμβάνει συμμετοχή στη φιλανθρωπική επίδειξη μόδας, που οργανώνουν τα τελευταία χρόνια οι πρώτες κυρίες που συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θα ακολουθήσει ξενάγηση σε μουσείο και το βράδυ θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης έχει οικοδεσπότη τη σύζυγο του ΓΓ του ΟΗΕ, Ban Soon-taek, η οποία θα ξεναγήσει τις πρώτες κυρίες στο Μητροπολιτικό Μουσείο και θα τις δεξιωθεί στην κατοικία της. Παράλληλα θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου των Παιδιών της Κύπρου (Cyprus Children’s Fund), του οποίου είναι επίτιμη πρόεδρος.

Τέλος, την Πέμπτη θα συμμετάσχει στο 7ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τον Αυτισμό.