Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Κύριό της θέμα με τίτλο “Μετά τον Χλωρακιώτη ακολουθεί ο Σταύρου” και γράφει ότι έτοιμος είναι ο φάκελος για τον τέως γραμματέα της ΣΠΕ Στροβόλου στο πλαίσιο των ερευνών του Συνεργατισμού για πρώην στελέχη της και τα δάνεια που τους παραχωρήθηκαν. Επίσης  γράφει ότι εφάπαξ σε δόσεις αντί φορολόγησης προτείνει ο Πρόεδρος αλλά οι συντεχνίες δεν κάνουν πίσω. Αλλού αναφέρεται στις αλλαγές στο Προεδρικό με το διορισμό συμβούλων γεωπολιτικών θεμάτων και ενεργειακής πολιτικής, την αποχώρηση Δρουσιώτη στα τέλη Σεπτεμβρίου -όταν και λήγει το συμβόλαιό του- και την ανάληψη καθηκόντων από τον Φώτη Φωτίου σε διαδοχή της Καίτης Κληρίδη.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Εφάπαξ σε πέντε ετήσιες δόσεις”  αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι εάν το Υπουργικό λάβει σήμερα απόφαση τότε ο ΥΠΟΙΚ θα εμπλακεί σε συζητήσεις με τις συντεχνίες. Αναφορά γίνεται και στις αποφάσεις των συντεχνιών για απεργίες. Αλλού αναφέρει ότι την ερΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: χόμενη Κυριακή θα γίνει η συνάντηση του ΠτΔ με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ ενώ αναμένεται να καθοριστεί και συνάντηση με τον Τζο Μπάϊντεν. Σε άλλο ρεπορτάζ η “Α” αναφέρει ότι στη Βουλή στάλθηκαν οι αναπομπές ενώ την ίδια ώρα αρχίζει νομική μάχη στο Ανώτατο για τις τέσσερις αναφορές.

ΠΟΛΙΤΗΣ: Με τίτλο στο κύριό του θέμα “Εφάπαξ σε 5 δόσεις χωρίς φορολόγηση”  γράφει ότι νέα συνταγή επεξεργάζεται σήμερα το Υπουργικό με τον ΥΠΟΙΚ να επιμένει στην ανάγκη διόρθωσης της στρέβλωσης. Αλλού αναφέρει ότι η δικογραφία για τις αναπομπές στο Ανώτατο και τη Βουλή για τα νομοθετήματα που συνοδεύουν το νόμο των εκποιήσεων είναι πέραν των 200 σελίδων.
Επίσης, ο “Π” αναφέρει ότι το νέο σύστημα διορισμών στο Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να εφαρμοστεί την 1η Σεπτεμβρίου του 2016.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Πρόταση για εφάπαξ με δόσεις”  γράφει στο κύριό του θέμα ότι μεταξύ των σεναρίων που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση είναι η καταβολή του εφάπαξ σε πέντε ετήσιες δόσεις, υπό το βάρος και των αντιδράσεων των συντεχνιών. Αλλού αναφέρει ότι σε δύο μέτωπα δίδεται η μάχη Κυβέρνησης-Βουλής με τις αναπομπές των δύο νομοθετημάτων στη Βουλή και την εξέταση των άλλων τεσσάρων στο Ανώτατο. Σε άλλο ρεπορτάζ ο “Φ” αναφέρει ότι οι ανακριτές που ερευνούν την κατάρρευση της οικονομίας επικεντρώνονται στα δάνεια που πήραν πέντε πρόσωπα με ευνοϊκούς όρους και ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριό της θέμα υπό τον τίτλο “Σχέδιο Β…πριν το διάλογο για σχέδιο Α…” ότι οι Κυβερνώντες προτού εισέλθουν στο διάλογο για τη φορολόγηση του εφάπαξ, επεξεργάζονται σχέδιο για πέντε ετήσιες δόσεις του. Αλλού αναφέρει ότι ξεκινά η εξέταση των αναφορών του ΠτΔ στο Ανώτατο και ότι οι δύο αναπομπές συζητούνται αύριο σε κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών. Επίσης η “Χ” στο πρωτοσέλιδό της γράφει για αέρα απολύσεων και συρρίκνωση στο ΡΙΚ και ότι οι μειώσεις που εισηγείται η μελέτη της PwC ανέρχονται σε 25%.