Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Απλήρωτα νοσήλια αρρωσταίνουν την Υγεία” γράφει ότι ολιγωρία ή ακόμη και αδιαφορία των Υπηρεσιών Υγείας στην είσπραξη οφειλομένων από ασθενείς που τυγχάνουν περίθαλψης στα δημόσια νοσηλευτήρια εντοπίζει στην ετήσια έκθεσή του ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας και προσθέτει ότι έρμαιο αλλοδαπών που ψεύδονται και μετά χάνονται είναι οι Υπηρεσίες Υγείας. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι την ερχόμενη Τρίτη θέτει στο μικροσκόπιό της η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής το θέμα των χρηματοδοτήσεων ΜμΕ. Γράφει επίσης ότι νέα απόπειρα αυτοκτονίας σημειώθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριό της θέμα με τίτλο “Νομική μάχη Προέδρου – Βουλής” γράφει ότι σε έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup με θέμα την εκταμίευση της επόμενης δόσης στις αρχές Οκτωβρίου προσανατολίζονται οι δανειστές της Κύπρου, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες. Αλλού γράφει ότι ο νέος Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ αναμένεται να επιχειρήσει τη δημιουργία μιας νέας δυναμικής στις συνομιλίες στη βάση της Κοινής Διακήρυξης που υιοθετήθηκε από τους δύο ηγέτες στις 11 περασμένου Φεβρουαρίου. Η `Α` αναφέρει επίσης στην πρώτη της σελίδα ότι μια νέα απειλή υπό την ονομασία `αστυνομικός ιός` απειλεί τους υπολογιστές.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Με τίτλο “Τρέχει σε δύο μέτωπα” γράφει ότι μάχη σε δύο επίπεδα καλείται να δώσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες με στόχο να κλείσει τα καυτά θέματα των εκποιήσεων και του εφάπαξ. Γράφει επίσης ότι ένα κομμάτι της μακραίωνης Ιστορίας του συνάντησε το Παραλίμνι όταν ανασύρθηκε κανόνι από αρχαίο ναυάγιο. Αλλού αναφέρεται σε πόρισμα καταπέλτη για την υπόθεση πινακίδων του Δήμου Πάφου και γράφει ότι για πρώτη φορά έρευνα που διεξάγεται εντός δημοτικής Αρχής για ποινικώς κολάσιμες ενέργειες υπαλλήλων της καταλογίζει επιπρόσθετα ευθύνες και σε εξωδημοτικούς παράγοντες.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Παρανομεί το Υπουργικό για τον ΚΟΑΠ” γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας το Υπουργικό χωρίς να διερευνήσει θέμα νομιμότητας πήρε απόφαση για σύσταση μονομελούς ιεραρχικού σώματος υπό τον Υπουργό Γεωργίας για να εξετάζει ενστάσεις αιτητών σχεδίων και προγραμμάτων του Κυπριακού Οργανισμού Ασφάλισης και Πληρωμών και προσθέτει ότι ο ΚΟΑΠ αρνείται να εφαρμόσει την παράνομη απόφαση και έστειλε επιστολή σε Πρόεδρο Δημοκρατίας και Γενικό Ελεγκτή. Αλλού, γράφει ότι `ξεκίνησαν οι κρίσεις για προαγωγές στην Εθνική Φρουρά΄. Επίσης, αναφέρεται σε θέματα μεταναστών και γράφει ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στην παράδοση κουπονιών.