Δεν θα κάνουμε εκπτώσεις απέναντι στην τρομοκρατία !!

O Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η στάση της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας είναι ξεκάθαρη και δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις σε αυτό.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους τζιχαντιστές, είπε ότι για το θέμα προέβη σε δηλώσεις ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και αυτές οι δηλώσεις ήταν έκφραση έκφραση των αμοιβαίων απόψεων. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι εξέφρασαν στον Τζον Κέρι την ευαισθησία της Τουρκίας ενάντια σε κάθε κίνηση τρομοκρατίας στην περιοχή.

“Η χώρα μας διεξάγει αγώνα εναντίον συγκεκριμένων τρομοκρατικών οργανώσεων αλλά γνωρίζουμε και ότι υπάρχουν τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή. Η ευαισθησία μας εναντίον τους συνεχίζεται”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι η αλληλεγγύη τους με τους συμμάχους τους στο θέμα της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. “Προηγουμένως και με την Ελλάδα υπήρξαν κάποιες εξελίξεις αλλά τελικά στο θέμα της αλληλεγγύης λάβαμε θετικά αποτελέσματα”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ανέφερε ακόμη ότι τις εξελίσεις στη Συρία και στο Ιράκ τις συζήτησε και με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να συμμεριστεί τις ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τα βήματα που θα κάνουν στο θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας. “Η στάση της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη απέναντι στην τρομοκρατία, σε αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.