Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:  Με τίτλο “Παίζουν το τελευταίο χαρτί”, γράφει πως σε πραγματικό θρίλερ εξελίχθηκε το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, με την αντιπολίτευση να ακολουθεί τη δική της γραμμή και να ετοιμάζει σημαντικές αλλαγές στην κυβερνητική πρόταση και την Κυβέρνηση να καταθέτει σήμερα στη Βουλή δικές τις τροποποιήσεις. Αλλού αναφέρει πως ο Γενικός Ελεγκτής ζήτησε από τη Χρυστάλλα Γιωρκάτζη να απολύσει την ιδιαιτέρα γραμματέας της που είχε αφυπηρετήσει από την Κεντρική Τράπεζα και επαναπροσλήφθηκε. Εξάλλου αναφέρεται σε εννιά αιτήματα προς την Αθήνα για τις έρευνες για την οικονομία, ζητώντας καταθέσεις και στοιχεία για Κεφαλαιαγορά, Φουάτ και Focus κ.α.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Κύριο της θέμα με τίτλο “Σενάριο με δυο νόμους για τις εκποιήσεις ακινήτων”, αναφέρει πως μετά και από νέες ανατροπές, το επικρατέστερο σενάριο είναι αύριο Σάββατο η Βουλή να εγκρίνει τους δυο νόμους για τις εκποιήσεις. Αλλού σημειώνει πως αρχίζουν γεωτρήσεις στα τεμάχια 2, 3 και 9 ενώ εκδόθηκε προειδοποίηση πλοήγησης δεσμεύοντας κάποιες περιοχές. Σε άλλη είδηση αναφέρει πως οι ανακριτές, στη διερευνώμενη υπόθεση της καταστροφής της οικονομίας, ζήτησαν και την άρση του απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με κύριο τίτλο “Ανατίναξαν τις γέφυρες συνεννόησης”, αναφέρει πως οι πολυήμερες προσπάθειες για μια κοινή αντιμετώπιση Κυβέρνησης-κομμάτων στο θέμα των εκποιήσεων τινάχθηκαν χθες, αιφνιδίως, στον αέρα. Αλλού σημειώνει πως ο Χρήστος Στυλιανίδης πάει για Επίτροπος της ΕΕ και έρχονται αλλαγές στο ΔΗΣΥ. Επίσης αναφέρεται στη δήλωση από πλευράς του Τούρκου Υπουργού ΕΕ πως δεν υπάρχει θέμα ανοίγματος των Βαρωσίων πριν τη λύση του Κυπριακού.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Κύριο θέμα της υπό τον τίτλο “Έπεσαν οι μάσκες” και αναφέρει πως “αυτοαποκαλύφθηκε τελικά ότι η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ δεν είχαν ποσώς πρόθεση να εξεύρουν τη συναίνεση για να προστατεύσουν την κοινωνία από τον ολετήρα των μαζικών εκποιήσεων”. Αλλού γράφει πως τα φθηνά φάρμακα κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από την αγορά. Αλλού σημειώνει πως η κάθοδος σήμερα στην Κύπρο του νέου Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό σηματοδοτείται με τη δήλωση του Μπαν Γκι Μουν πως η λύση του Κυπριακού αποτελεί προτεραιότητα για τα ΗΕ.

Cyprus Mail:  Με κύριο τίτλο “Το ΝΑΤΟ απαιτεί απόσυρση της Ρωσίας”, αναφέρει πως το ΝΑΤΟ απαίτησε χθες όπως η Μόσχα αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και οι δυτικοί σύμμαχοι του εξέφρασαν υποστήριξη στο Κίεβο. Αλλού αναφέρεται στην αναβολή της σημερινής Ολομέλειας της Βουλής για το θέμα των εκποιήσεων. Γράφει επίσης πως επιστήμονες ανακοίνωσαν χθες την ανακάλυψη στη νότια Παταγονία του σκελετού ενός δεινόσαυρου με βάρος 59,300 κιλά.

Το κυπριακό ποντίκι: Με κύριο τίτλο “Ανοχύρωτη κοινωνία `ανάπηρη` πολιτεία!” γράφει πως ούτε την προσπάθεια της Βουλής να μεταθέσει τη σύγκληση της ολομέλειας για τη Δευτέρα, αντί εντός του Σαββατοκύριακου, δεν αποδέχτηκε η Τρόικα, η οποία εξάλλου δεν αποδέχτηκε καμία αλλαγή – τροποποίηση επί της ουσίας του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις. Αναφέρεται σε φόβους για νέα 11η Σεπτεμβρίου. Επίσης γράφει για χαράτσι στα τέλη κυκλοφορίας.

The Cyprus Weekly: Με κύριο τίτλο “Στο τέλος της διαδικασίας” αναφέρει πως το κοινοβούλιο θα ψηφίσει αύριο το νόμο για τις εκποιήσεις και πως το Υπουργικό ανέκρινε τις τελευταίες τροποποιήσεις επί του νομοσχεδίου. Αλλού αναφέρεται στην εκδήλωση ενδιαφέροντος από εννιά εταιρείες για τις Κυπριακές Αερογραμμές. Εξάλλου αναφέρει πως έχουν γίνει εισφορές ρουχισμού και σχολικών ειδών στο Κέντρο Εθελοντών στη Λευκωσία ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.