Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Με τίτλο “Αγώνας δρόμου για σύγκλιση μέχρι αύριο”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι τα κόμματα συζητούν και σήμερα το επίμαχο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, με το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ να λένε ότι υπάρχουν διαφωνίες αλλά και περιθώρια συζήτησης. Χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε συνάντηση στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών. Αλλού, γράφει ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι “σνομπάρουν” το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα καθώς μόλις ένας στους τρεις έχει υποβάλει μέχρι στιγμής αίτηση. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική βάζουν στα ταμεία τους φρέσκο χρήμα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με στόχο την ενίσχυση των μικρομεσαίων.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Με τίτλο “Πήγαν Ελλάδα οι αστυνομικοί ανακριτές”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ομάδα ποινικών ανακριτών που ασχολείται με την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας βρίσκεται από χθες στην Αθήνα για διαβουλεύσεις με τις ελληνικές Αρχές σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό αυτές μπορούν να συνδράμουν στις έρευνες για Βγενόπουλο-Μπουλούτα και άλλους διαμένοντες στην Ελλάδα και είχαν εμπλοκή στις δραστηριότητες των κυπριακών Τραπεζών. Αλλού, γράφει ότι η Τρόικα είπε έξι ναι και τέσσερα όχι στις τροπολογίες των κομμάτων για το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι η Αθήνα είναι πολύ ενοχλημένη από τις δηλώσεις Ερντογάν, προσθέτοντας ότι Αναστασιάδης – Σαμαράς τα είπαν τηλεφωνικά.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Κύριο του θέμα με τίτλο “Ούτε διέξοδο, ούτε αδιέξοδο”, γράφει ότι με το τοπίο θολό στο θέμα των εκποιήσεων, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη στο Προεδρικό, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και με τη συμμετοχή των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών αλλά και του Προέδρου του ΔΗΣΥ. Η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει μια μίνιμουμ συνεννόηση για να αποταθεί ξανά στην Τρόικα για τελική διαβούλευση μέχρι αύριο το απόγευμα. Αλλού, γράφει ότι στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά κοινοπραξία ENI-KOGAS τη γεώτρηση στο κοίτασμα “Ονασαγόρας”. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι εννέα είναι οι μνηστήρες για τις Κυπριακές Αερογραμμές, με τελικές προτάσεις εξαγοράς.

ΧΑΡΑΥΓΗ: Με τίτλο “Εκτεθειμένη η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ-Αναστασιάδη”,   γράφει πως η Κυβέρνηση συντάσσεται με την Τρόικα αντί με την πλειοψηφία της κοινωνίας, απορρίπτοντας τις πιο βασικές εισηγήσεις των κομμάτων για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Αλλού, γράφει ότι κοινή συνάντηση πριν τη μετάβαση στη Νέα Υόρκη προτιμά ο Έρογλου, ενώ Αθήνα και Λευκωσία θα μεταφέρουν την ενόχλησή τους από τις δηλώσεις Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο ΚΟΑ με οριακή πλειοψηφία εκχώρησε την έκδοση κάρτας φιλάθλου στην ΚΟΠ.

Cyprus Mail: Στο κύριο της θέμα με τίτλο “Το σκορ της Τρόικας είναι 6-4 στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις”, γράφει ότι δεν υπήρξε χθες κατάληξη των κομμάτων στο νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις και η προσπάθεια στη κοινή συνεδρία των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών συνεχίζεται σήμερα, καθώς η τελική ψήφιση του νομοσχεδίου είναι καθορισμένη για αύριο. Σε άλλο της θέμα, γράφει ότι η Αστυνομία αναζητά 40χρονο άνδρα με το όνομα Ιωάννης Σιακόλας, ο οποίος, διέμεινε σε ξενοδοχείο της Λεμεσού για ολόκληρο τον Αύγουστο και λέγοντας ότι η διαμονή του θα πληρωθεί από τον γνωστό επιχειρηματία, έφυγε χωρίς να πληρώσει τίποτα. Αλλού, γράφει για την ανακάλυψη δύο “εξωγήινων” οργανισμών σε σχήμα ακανόνιστου μανιταριού, ανακαλύφθηκαν στα βάθη των Ωκεανών στην Αυστραλία.