Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Γέφυρες με νέο πακέτο» γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχειρεί την υστάτη να πείσει τα κόμματα για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακίνητων, αφού χθες ενημέρωσε τηλεφωνικά για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση πριν αυτά οδηγηθούν την Τετάρτη για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι με 2,5 εκατ. ευρώ επιβαρύνθηκαν οι φορολογούμενοι από τη συμφωνία του κράτους και εταιρειών λεωφορείων, που αποσκοπούσε στην αποζημίωση των τελευταίων, για το γεγονός ότι δεν θα χρησιμοποιούσαν τα λεωφορεία τους στους νέους στόλους, που δημιουργήθηκαν το 2010, οπόταν εφαρμόστηκε συμφωνία του κράτους με τους έξι αναδόχους. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι ο Νορβηγός πρώην ΥΠΕΞ Espen Barth Eide θα είναι ο νέος ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κυπριακό. Ο διορισμός θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Αλήθεια: Με τίτλο «Με απόφαση Βουλής και υπογραφή Προέδρου» γράφει στο κύριο θέμα της ότι εκτιμάται πως θα βρεθεί λύση στο καυτό θέμα του νομοσχεδίου, για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, αφού χθες σημειώθηκε η δυναμική εμπλοκή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία ώστε να πεισθεί η Βουλή, για το δίχτυ προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών από τις εκποιήσεις των κατοικιών τους. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρεται σε μεγάλη επένδυση στη Λεμεσό, με την οποία έχει αιτήθηκε άδεια για δημιουργία γηπέδου γκολφ 18 οπών, παρεμφερείς αναπτύξεις, που σχετίζονται με τη λειτουργία του γηπέδου, καθώς και οικιστική τουριστική ανάπτυξη, συνολικού εμβαδού 150.000,00 τμ. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Αμερικανού Πρέσβη Ρότζερ Ντέιβις και της υπαλλήλου της Πρεσβείας Αντουανέτ Βαρνάβα πριν από 40 χρόνια.

Σημερινή: Με τίτλο «Δίκες για τα φεστιβάλ της μπίρας» γράφει στο κύριο θέμα της ότι το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε ποινική υπόθεση εναντίον της Σχολικής Εφορείας Αγλαντζιάς, σε σχέση με τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Μπίρας, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ η εταιρεία “Display Art” προειδοποιεί με λήψη μέτρων εναντίον του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή. Όπως γράφει η εφημερίδα, η “Display Art” καταχώρησε αγωγή εναντίον του Δήμου Λευκωσίας, του ΕΒΕΛ, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και άλλων εμπλεκόμενων για το εμπορικό σήμα του συγκεκριμένου φεστιβάλ. Ακόμη, η εφημερίδα αναφέρει ότι από χθες βρίσκεται στα χέρια του Εφόρου Φορολογίας η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, για τα φαινόμενα φοροδιαφυγής. Η εφημερίδα αναφέρει πως η έκθεση εντοπίζει σωρεία περιπτώσεων φυσικών προσώπων, που διαφεύγουν του φόρου εισοδήματος, παρά την απόκτηση τεράστιας ακίνητης περιουσίας. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στη δολοφονία του Πρέσβη των ΗΠΑ Ρότζερ Ντέιβις πριν από 40 χρόνια.

Χαραυγή: Με τίτλο «Νέα…Αταξία από τον Υπουργό Δικαιοσύνης», ότι φαίνεται να προκύπτει για τον Υπουργό Δικαιοσύνης νέο σοβαρό θέμα τάξης. Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες, οι οποίες κάνουν λόγο για άσκηση αφόρητων πιέσεων από πλευράς Υπουργού στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, προκειμένου να εκχωρήσει στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου την εξουσία, που του παρέχει ο νόμος, για τη βία στα γήπεδα, να εκδίδει την κάρτα φιλάθλου. Αλλού γράφει ότι παρατηρείται σοβαρή έλλειψη αναλώσιμων το τελευταίο διάστημα στα δημόσια νοσηλευτήρια, ενώ αναβάλλονται χειρουργικές επεμβάσεις λόγω της έλλειψης αυτής. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κύπρος βγαίνει από τη ρωσική αγορά, αφού χάνει το 61% των εξαγωγών.

Cyprus Mail: Με τίτλο «Δύο συλλήψεις μετά τον εντοπισμό νεκρού εφήβου» αναφέρει πως η αστυνομία συνέλαβε χθες δύο άντρες, σε σχέση με την υπόθεση του Αγγλοκύπριου Σαββάκη Αλεξάνδρου Γεωργίου, 18 χρόνων, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στον πάτο της πισίνας διαμερισμάτων, στην Αγία Νάπα. Η εφημερίδα αναφέρει πως πρόκειται για πατέρα και γιο, ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων στην Αγία Νάπα, όπου διέμενε ο Αλεξάνδρου, από τις 8 Αυγούστου.
Σε άλλη είδηση, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, μετέβη χθες στο Κάιρο, όπου θα έχει συνομιλίες με Αιγύπτιους ομολόγους του, στο πλαίσιο σειράς επαφών σε διάφορες χώρες, για την προοπτική των υδρογονανθράκων. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Κυβέρνηση θα αποκαλύψει αυτή την εβδομάδα μια σειρά προτάσεων που συμπληρώνουν τη νομοθεσία περί εκποιήσεων.