Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

typos, efimerides, kypros, cyprus, eidiseis, news,laimitomos.com,CYPRUS MAIL, CYPRUS WEEKLY, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΜΑΧΗ, ΠΟΛΙΤΗΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΧΑΡΑΥΓΗ, CYPRUS DAILY,ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΟΝΤΙΚΙ,ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Φιλελεύθερος: Με τίτλο   “Όλα στο σφυρί σε 13 βήματα”  γράφει ότι ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 436 εκατ. ευρώ περνά μέσα από διαδικασίες -εξπρές που περιλαμβάνουν 13 στάδια για τις εκποιήσεις ακινήτων, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση. Αλλού, η εφημερίδα γράφει ότι πειθαρχικές ευθύνες εναντίον τριών λειτουργών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας εντοπίζονται στην έρευνα, που διεξήχθη μετά το θάνατο της 40χρονης Ρουμάνας Ildico Gergely, η οποία βρέθηκε νεκρή στο γεμάτο σκουπίδια διαμέρισμα της στη Λάρνακα τον περασμένο Ιανουάριο, αφήνοντας πίσω της πεντάχρονο παιδί. Σε άλλο θέμα από την πρώτη σελίδα, o “Φ” γράφει ότι η Τράπεζα Κύπρου μείωσε τα βασικά της επιτόκια κατά 0,25% και αποδέσμευσε καταθέσεις.

Αλήθεια: Με τίτλο “Δίχτυ προστασίας ευάλωτων δανειοληπτών ” γράφει ότι μέτρα που παρέχουν πλήρη προστασία στους δανειολήπτες και τις ευάλωτες ομάδες κατά τη διαδικασία εκποίησης ακινήτων ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλού, γράφει ότι η Ντέλια Βελκουλέσκου ξεκαθάρισε χθες πως δεν θα ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση εάν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ακινήτων και ως εκ τούτου δεν θα αποδεσμευτεί η επόμενη δόση. Γράφει, επίσης, ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου εξουσιοδοτήθηκε ο Yπουργός Παιδείας Κ. Καδής να προχωρήσει στα σχέδια εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης που έχουν καταρτισθεί.

Σημερινή:Με τίτλο  “Έθαψαν έρευνα με ευλογίες Προέδρου” και γράφει ότι “κατόπιν απαίτησης του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, έρευνα που αφορούσε ατασθαλίες από πλευράς του Προέδρου του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών, οδηγήθηκε στα συρτάρια”. Σε άλλο θέμα της από την πρώτη σελίδα, η εφημερίδα αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Ενέργειας, ανακοινώνοντας ότι πριν από το τέλος του καλοκαιριού ξεκινούν διερευνητικές γεωτρήσεις στο τεμάχιο “Ονασαγόρας”, που βρίσκεται στο τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ. Αλλού, γράφει ότι κατά δεκάδες συνεχίζουν να τρέχουν σε ταχυδρομεία, και όπου αλλού υπάρχουν διαθέσιμες αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, οι συμπολίτες μας που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση και ψάχνουν μια χείρα βοήθειας.

Χαραυγή: Με τίτλο  “ΑΛΑ ΟΥΝΑ ΑΛΑ ΤΡΕ οι κόποι και οι μόχθοι μιας ζωής” αναφέρεται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις και γράφει ότι οι φόβοι και οι ανησυχίες επαληθεύτηκαν και η δημιουργία κοινωνίας αστέγων στην Κύπρο είναι προ των πυλών. Αλλού, γράφει ότι τον κώδωνα του κινδύνου για τη διάθεση γυαλιών μαϊμού από μη οπτικά καταστήματα, παρά τις οριζόμενες από το νόμο προυποθέσεις, κρούει ο Σύνδεσμος Οπτικών Κύπρου. Η εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, πρωτοσέλιδα στο χθεσινό εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό όπου έχασε τη ζωή του 46χρονος Γεωργιανός ομογενής και στο νέο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, όπου έχασε τη ζωή του 32χρονος από τη Σλοβακία.

Cyprus Mail: Με τίτλο  “`Η πρώτη κατοικία προστατεύεται πλήρως`” αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος ανέλυσε χθες τις πρόνοιες του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης πρωτοσέλιδα στην υπογραφή μνημονίου συναντίληψης μεταξύ της Κυβέρνησης και της κοινοπραξίας ENI-KOGAS που αποσκοπεί στη διερεύνηση των τρόπων αξιοποίησης των δυνητικών αποθεμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ. Η εφημερίδα φιλοξενεί, επίσης, φωτογραφικό στιγμιότυπο από την χθεσινή προσπάθεια της Κύπριας αθλήτριας Νεκταρίας Παναγή στο μήκος, όπου με άλμα 6.36μ. κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος των 20ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων στη Γλασκώβη.
The Cyprus Daily:Με τίτλο “Νομοσχέδιο Eκποιήσεων” αναφέρεται στο κύριό της θέμα στην χθεσινή παρουσίαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις και σειράς μέτρων για την προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Η εφημερίδα αναφέρεται, επίσης, στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με την ειδική Συμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάντενχαϊμ, κατά την οποία ανασκόπησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τους τρόπους με τους οποίους ο ΟΗΕ θα μπορούσε να βοηθήσει για να ξεπεραστούν τα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις. Αλλού γράφει ότι οι κάτοχοι τραπεζικών αξιογράφων διεκδικούν πλέον εξωδικαστική επίλυση των προβλημάτων τους.