Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο “Υπό ποινική έρευνα 4 γιατροί“, για το θάνατο 52χρονης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας αναφέρει ότι οι τρεις γιατροί ερευνώνται για ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια και ένας για ψευδορκία στη θανατική ανάκριση στο πόρισμα για το θάνατο της Ξένιας Κλεάνθους, από το Γέρι. Αλλού αναφέρεται στο συγκλονισμό για το θάνατο της 23χρονης Μαρίας Χρυσής από τη Γαλάτα, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο στον ίδιο δρόμο που έχασε τον αδελφό της πριν ένα χρόνο. Επίσης 48χρονος οικογενειάρχης, ο Παναγιώτης Ιακώβου, είναι το θύμα του δεύτερου θανατηφόρου, αυτή τη φορά στη Λεμεσό. Και τα δύο θύματα δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας. Αναφέρει αλλού ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ζητήσει από τον Μάριο Ντράγκι τη μετατροπή των 5,5 δις ευρώ σε δάνειο.

Αλήθεια: Με τίτλο “Stress Test Ντράγκι-Αναστασιάδη“, γράφει ότι ELA, Τράπεζα Κύπρου και μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αλλού αναφέρει ότι τέσσερις δεκαετίες μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974, η Κύπρος τίμησε τους νεκρούς που έπεσαν στο πραξικόπημα. Αναφέρεται επίσης στο μέγεθος του οικονομικού προβλήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το σύνολο των καθυστερήσεων να φθάνει στα 28 εκ. ευρώ.

Σημερινή: Με τίτλο “Στ’ αχνάρια του Ντάουνερ η γνωστή UNDP” και γράφει ότι η γνωστή οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών κινείται δραστήρια και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας για να δημιουργήσει το “κοινωνικό υπόβαθρο” αποδοχής της όποιας λύσης προταθεί. Αναφέρεται επίσης στις επαφές της τρόικας και γράφει ότι το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η αναζήτηση φόρμουλας για προστασία της πρώτης κατοικίας είναι στην ατζέντα της αυτή τη φορά. Προβάλλει επίσης τις αντιδράσεις της ΟΕΛΜΕΚ και της Προοδευτικής Κίνησης Καθηγητών, οι οποίοι προειδοποιούν για χαώδη κατάσταση στα σχολεία λόγω του μη ξεπαγώματος θέσεων προαγωγής στην εκπαιδευτική υπηρεσία.

Χαραυγή: Με τίτλο “Συγχωροχάρτι στην προδοσία και το έγκλημα“,  χαρακτηρίζει ως “παραχάραξη της ιστορίας” την επίσημη θέση της κυβέρνησης όπως αυτή εκφράστηκε από τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος μίλησε για “εμφύλιο σπαραγμό” στο επίσημο μνημόσυνο για τους πεσόντες στο προδοτικό πραξικόπημα. Αλλού αναφέρει ότι εκτάκτως θα συνέλθει την Παρασκευή η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και στη συνεδρία θα παραστεί ο Υπουργός Οικονομικών μετά το `μπάχαλο` που δημιουργήθηκε με τις προτεινόμενες από την κυβέρνηση αποπαγοποιήσεις θέσεων στο δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα. Αναφέρεται ακόμα στη “μεγάλη” κινητοποίηση σήμερα από την Πλατφόρμα “Η Λάρνακα Αντι-Δρα” για την αυθαίρετη μετατροπή του λιμανιού.

The Cyprus Daily: Με τίτλο “Σπίτι μου σπιτάκι μου” γράφει ότι κατά τη διάρκεια των επαφών της η τρόικα δήλωσε στις συντεχνίες ΣΕΚ και ΔΕΟΚ ότι ενδιαφέρεται να δημιουργήσει ένα δίκτυο προστασίας για την κύρια κατοικία και ότι τους ενδιαφέρει η ποιότητα και όχι η ταχύτητα της υλοποίησης των μέτρων για εκποιήσεις. Προβάλλει επίσης την εκλογή του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γράφει αλλού ότι συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Γάζας παρά το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Ραμαζάνι.

Cyprus Mail: Με τίτλο“Επικρίνεται η πολιτική στο Κυπριακό” και γράφει ότι τα πολιτικά κόμματα, στη χθεσινή έκτακτη συνεδρία της Βουλής για καταδίκη του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, καταδίκασαν την Τουρκία και επέκριναν έντονα την πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό. Η εφημερίδα αναφέρεται επίσης στις επαφές της Τρόικας κατά τη διάρκεια της πέμπτης επίσκεψής της μετά το μνημόνιο. Αλλού αναφέρεται σε 57χρονο νοσοκόμο από το Κεντ της Βρετανίας, ο οποίος προγραμμάτιζε συνάντηση με 14χρονο κορίτσι το οποίο θα σκότωνε με τσεκούρι και μετά θα την έτρωγε.