Τα πρωτοσέλιδα σήμερα

Φιλελεύθερος: Με τίτλο «Το βάρος στους μικρομεσαίους», γράφει ότι φορολογικό σοκ προκάλεσε στη Βουλή η κατάθεση στοιχείων για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, αφού όπως διεφάνη, το βάρος μετατίθεται φέτος στους μικρομεσαίους ιδιοκτήτες, ενώ μεγαλοϊδιοκτήτες ελαφρύνονται σημαντικά σε σχέση με πέρσι. Επίσης γράφει ότι μετατέθηκε η μέχρι πρότινος Διευθύντρια του Τμήματος Μετανάστευσης Αννυ Σιακαλή, αναλαμβάνοντας ειδικά καθήκοντα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αναφέρει ακόμη η εφημερίδα ότι τέσσερις παράνομοι μετανάστες που κρατούνται στο κέντρο στη Μεννόγια απειλούσαν να αυτοκτονήσουν με αιτία την μακρά τους κράτηση.

Αλήθεια: Με τίτλο «Αναζητείται μεθοδολογία» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε κατά τη χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών, έγγραφο με 19 αποκλίσεις, ενώ ο κ. Έρογλου έδωσε χάρτη 5 σημείων και επιμένει στα χρονοδιαγράμματα. Επίσης γράφει ότι το ΔΣ της Cyta αξιολογεί τις δαπάνες διαφήμισης κατά τα έτη 2012-2013, καθώς και τη μεθοδολογία διάθεσης του διαφημιστικού προϋπολογισμού για το 2014. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι πέθανε ο Εντουαρτ Σεβαρντνάντζε, εκ των πρωταγωνιστών του τέλους του Ψυχρού Πολέμου.

Σημερινή: Με τίτλο «Εκποιήσεις εξπρές απαιτεί η Τρόικα», γράφει ότι οι δανειολήπτες βρίσκονται με το πιστόλι στον κρόταφο, καθώς θα κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους με συνοπτικές διαδικασίες. Ακόμη αναφέρεται σε νέα παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη στη διένεξη Βενιζέλου-Θεοχάρους. Επίσης, γράφει για παιχνίδια αναγνώρισης του Έρογλου, ο οποίος δεν θέλει να ακούσει για επιστροφή της Αμμοχώστου και γράφει ότι άκρως απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης Αναστασιάδη – Ερογλου.

Χαραυγή: Με τίτλο «Αποθρασύνθηκαν» γράφει στο πρώτο της θέμα ότι η Κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις των μεγαλοϊδιοκτητών, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί, καθώς μετακύλησε το βάρος στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας στους μικρομεσαίους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι δεν απορροφήθηκε κονδύλι 13 εκ. ευρώ για τους πρόσφυγες, ενώ οι ανάγκες είναι αυξημένες. Επίσης, γράφει ότι αναπάντητο παραμένει το ερώτημα από που θα εξευρεθούν τα επιπλέον κονδύλια που απαιτούνται για την υλοποίηση του ΕΕΕ.

Cyprus Mail: Με τίτλο  «Η αγορά ακινήτων αντιμέτωπη με φόρο ύψους 140 εκ. ευρώ», ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Κυβέρνησης η φορολόγηση των ακινήτων, αξίας 155 δισ. ευρώ, μπορεί να ανέλθει στα 140 εκ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ότι γονείς στην Πάφο κατέλαβαν το Λύκειο Κύκκου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση με το Νικολαΐδειο Γυμνάσιο. Επίσης αναφέρει ότι το τεστ για την ανίχνευση του Αλτσχάιμερ είναι πιθανόν πολύ κοντά.

The Cyprus Daily: Με τίτλο «Σοκ φόρου ακίνητης περιουσίας» και γράφει ότι οι ιδιοκτήτες ακίνητης ιδιοκτησίας μικρομεσαίας αξίας φέρουν μεγαλύτερο βάρος στους ώμους τους από την αναθεώρηση της φορολογίας, με την οποία το κράτος στοχεύει να εισπράξει 100 εκ. ευρώ φέτος. Επίσης γράφει ότι προωθείται η γρήγορη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη βια στα γήπεδα, που στοχεύει στην καταπολέμηση του χουλιγκανισμού. Ακόμη, παραθέτει φωτογραφία από την κατάταξη των νεοσυλλέκτων εθνοφρουρών της 2014 Β` ΕΣΣΟ.